Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 1-11-2011 16:21n>

Zeeland Refinery   R & B wonen

Borsele in de media   Nieuwsarchief

22 november 2007: CDA vreest vertraging Sloeweg

Het CDA in Provinciale Staten vreest vertraging bij de verdubbeling van de Sloeweg tussen rijksweg A58 bij Heinkenszand en de weg naar de Westerscheldetunnel. CDA-statenleden A. Saman en J. Meulenberg-Op 't Hof hebben schriftelijk opheldering gevraagd.

CDA vreest vertraging SloewegDe aanleiding voor de schriftelijke vragen is het uitstel dat opnieuw dreigt voor de aanpak van de N61 Schoondijke-Hoek en de perikelen rond de N57 op Walcheren, waarvoor te elfder ure twintig miljoen euro te weinig beschikbaar bleek.
Lees verder»

19 november 2007: Behoud van scholen voorlopig verzekerd

Voorlopig hoeft niemand zich zorgen te maken over de toekomst van de basisscholen in de kleine dorpen van Borsele.

De Berenburcht in BaarlandOok openbare basisschool De Berenburcht in Baarland waarover de Borselse CDA-fractie onlangs aan de bel trok, is volgens wethouder J. Zandee (SGP/ChristenUnie, onderwijs) niet in gevaar. Op de lange termijn dreigt het leerlingental daar wel ver onder het minimum van 23 te komen. "Maar", stelt Zandee, "niemand weet of die voorspelling uitkomt."
Lees verder»

19 november 2007: Uitruktijd vaak onhaalbaar

De brandweer in de gemeente Borsele kan overdag in meer dan de helft van de gevallen niet op tijd, binnen de norm van acht minuten, bij een brand zijn.

Uitruktijd vaak onhaalbaar's Avonds, 's nachts en in de weekeinden is de situatie aanzienlijk beter, omdat er dan meer vrijwillige brandweerlieden thuis zijn en snel bij hun uitrukpost kunnen zijn. De norm van acht minuten wordt dan in driekwart van de gevallen wel gehaald.

15 november 2007: Jeugdsoos komt eraan in Heinkenszand

Naast congrescentrum De Stenge in Heinkenszand begint volgende maand de bouw van een nieuwe jeugdsoos. Het gebouw moet juni volgend jaar af zijn, waarna het pand volgens planning na de zomervakantie in gebruik kan worden genomen.

De in 2000 tijdelijk uit De Stenge 'verbannen' jeugdsoos De Prange krijgt er een plekje, maar wordt zeker niet de enige gebruiker. Basisscholen kunnen er terecht voor kleine theateruitvoeringen. Jongeren van 12 tot en met 16 jaar kunnen erin om live-muziek te maken (tot elf uur 's avonds) of disco's te houden. De Cyberzolder, de computerruimte voor jong en oud, trekt er ook in en laat de voormalige brandweerkazerne aan de Kerklaan in Heinkenszand achter.
Lees verder»

10 november 2007: Aangifte bij schaapskudde

De politie neemt de aangifte in behandeling van ex-vrijwilligers over vermeende dierenmishandeling bij de Zeeuwse Schaapskudde in Heinkenszand.

De Zeeuwse schaapskudde negatief in het nieuwsWoordvoerder A. Don meldde dat de politie met justitie overlegt over hoe de gedane aangifte kan worden behandeld. "Wellicht zijn er foto's", gaf Don aan. Een gesprek tussen Zeeuws vertegenwoordiger R. Ossewaarde van de Partij voor de Dieren en het bestuur van stichting Zeeuwse Schaapskudde is ondertussen op niets uitgelopen. Uitlatingen van Ossewaarde - dat het bestuur en de herder zouden moeten vertrekken - hebben voor het bestuur de deur dichtgedaan. Er komt geen onafhankelijk onderzoek. Ossewaarde zegt de behandeling van de aangifte af te wachten.

Zie ook artikelen:
Onafhankelijk onderzoek bij Zeeuwse schaapskudde

PvdD roept vrijwilligers Zeeuwse schaapskudde op aangifte te doen
PZC-artikelen:
'Niet met modder gooien'

Schaapskudde stuurt vrijwilligers weg
Ex-vrijwilligers doen aangifte

Herder werkt gewoon professioneel

Borsele in de media:

Zoeken (na januari 2006) in: PZC BN/DeStem alle kranten
Zoeken (tot januari 2006) in: PZC BN/DeStem alle kranten
Gemeentelijk nieuws en persberichten borsele.nieuws.nl

   target='_blank'>pzc

Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland
Het weer in Zeeland. pzc

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).