Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 15 november 2007

Jeugdsoos komt eraan in Heinkenszand

Naast congrescentrum De Stenge in Heinkenszand begint volgende maand de bouw van een nieuwe jeugdsoos. Het gebouw moet juni volgend jaar af zijn, waarna het pand volgens planning na de zomervakantie in gebruik kan worden genomen.

De in 2000 tijdelijk uit De Stenge 'verbannen' jeugdsoos De Prange krijgt er een plekje, maar wordt zeker niet de enige gebruiker. Basisscholen kunnen er terecht voor kleine theateruitvoeringen. Jongeren van 12 tot en met 16 jaar kunnen erin om live-muziek te maken (tot elf uur 's avonds) of disco's te houden. De Cyberzolder, de computerruimte voor jong en oud, trekt er ook in en laat de voormalige brandweerkazerne aan de Kerklaan in Heinkenszand achter.

Het nieuwe jeugdsoosgebouw zal voldoen aan de jongste eisen wat geluidsisolatie betreft. De buitenzijde - aan de kant van de rooms-katholieke Jan van Schengenschool - wordt opgebouwd uit korven opgevuld met grind. Zulke korven zijn de laatste jaren nogal populair als afscherming bij allerlei bouwprojecten. Op het dak komen zonnepanelen, naar een idee van de jongerenraad Borsele.

Voorzitter R. Nagtegaal van jeugdsoos De Prange ziet uit naar de nieuwbouw. "Het wordt tijd." De Prange zit sinds 2000 buiten Heinkenszand. "Scholieren uit de groepen zeven en acht kwamen daar niet. Te afgelegen." Nagtegaal ziet hen straks weer komen. "De soos ligt straks ideaal. We gaan het opnieuw oppakken.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.