Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele voor 28 maart

Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 28 maart 2018

Collegevorming wekt wrevel

Voor de vorming van een nieuw college is de Lokale Partij Borsele (LPB) niet uitgenodigd en dat wekt verbazing en wrevel bij natuurlijk LPB, maar ook bij OPA en D66.
De laatste 2 partijen kregen maar 1 zetel, maar de LPB kreeg er 3.

Dat is 1 meer dan de VVD en PvdA, die wel aan de besprekingen over de collegevorming mogen deelnemen.

Tijdens het eerste, verkennende gesprek hebben CDA, VVD, SGP/CU en PvdA gezegd dat een coalitie met LPB niet de voorkeur heeft en daarmee worden 1600 Borselse kiezers buitenspel gezet.

Verder is duidelijk dat SGP/CU en CDA met elkaar verder willen, de vraag is nog wie de derde wethouder mag leveren.

Verkiezingsuitslag 2018 en College Borsele rond. SGP/CU, CDA en PvdA samen verder

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.

Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 28 maart 2011

Herder op non actief

Weer arbeidonrust bij de schaapskuddeHet bestuur van de stichting Zeeuwse Schaapskudde heeft herder Carola van den Handel anderhalve week voor het aangezegde ontslag, op non actief gesteld.
Haar is te kennen gegeven dat ze niet meer voor de schapen in de kudde hoefde te zorgen vanaf 23 maart. Van den Handel, die een ontslagovereenkomt niet heeft willen tekenen, is op vrijdag toch de schapen gaan voeren, omdat iemand anders het niet deed. Van den Handel: "Officieel ben ik tot 1 april verantwoordelijk voor de kudde." Zaterdag trof ik de kooi aan met ander sloten. ,,Ik heb toch maar gevoerd en afscheid genomen van de beesten waarmee ik de afgelopen jaren dag en nacht ben opgetrokken." Van den Handel legt zich niet neer bij haar onslag omdat er volgens haar geen enkele duidelijkheid is over de kudde. ,,Ik moet weg omdat er geen schapen meer zijn, maar officieel moet de stichting, om subsidies veilig te stellen, nog wel de dijken op met een kudde. De voorwaarden van een ontslagovereenkomst die mij is voorgelegd, vind ik onvoldoende."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.

Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 28 maart 2007

Waterschap maakt zich toch sterk voor fietspad door de Poel

Hoewel het nog naarstig zoekt naar geld, schuift het waterschap Zeeuwse Eilanden de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Sinoutskerkseweg in de Poel tussen Goes en Heinkenszand niet op de lange baan.

Waterschap wil toch fietspad door de PoelHet twee tot drie miljoen euro vergende fietspad moet er komen, vinden de Fietsersbond en de gemeenten Goes en Borsele. Dagelijks rijden er honderden scholieren, maar ook Borselenaren die in Goes werken. Ook zit er veel landbouwverkeer op de niet al te brede Sinoutskerkseweg.

Zowel de bond als de gemeenten vrezen dat het waterschap het fietspad op de lange baan schuift. Bijvoorbeeld om eerst eens af te wachten wat het effect is van een nieuwe A58-aansluiting bij Heinkenszand. De afslag staat pas gepland in 2012. Overigens wil Van de Hoef het fietspad voor die tijd wel hebben aangelegd.

Zolang moet niet worden gewacht, stelt de Borselse PvdA-fractie. Ze is het getreuzel van het waterschap beu, schrijft ze in een brief aan het Borselse college van burgemeester en wethouders.

Om het vrijliggend fietspad snel aan te leggen, vindt de PvdA dat Borsele meer moet bijdragen dan de tienduizend euro die het college heeft beloofd. "Dat gaan we niet doen", zegt wethouder M. Vermue-Vermue. "Het is een weg van het waterschap. De gemeente heeft al genoeg financiële gaten te dichten."

Volgens de wethouder is het wegenbudget van het waterschap gewoon structureel te klein voor zo'n groot gebied als Midden- en Noord-Zeeland. Per jaar bedraagt dat zo'n één miljoen euro. "Het waterschap moet de discussie aangaan over een flinke verhoging van het wegenbudget."

Waterschapsbestuurder Van de Hoef vindt die redenering te gemakkelijk. Hij wijst op de geringe gemeentelijke bijdragen van tienduizend euro (van Goes en Borsele) voor het fietspad. De provincie doet dat beter: twee ton.

Zie ook artikel van 21 maart 2007: Fietspad door Poel ver weg

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.