Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 16 juli 2009

Overleg pinautomaten vruchteloos

RABO sluit pinautomatenDe pinautomaten van Rabobank Oosterschelde in Nieuwdorp, Borssele en Lewedorp verdwijnen per 1 oktober.
Overleg tussen delegaties van de dorpsraden van de drie dorpen en directieleden van Rabobank Oosterschelde heeft daarin gisteren geen verandering gebracht.

Volgens voorzitter Jan Polderdijk van de dorpsraad Nieuwdorp was het toch goed met elkaar rond de tafel te zitten. "We hebben nu uit eerste hand kunnen vernemen waarom Rabobank Oosterschelde tot dit besluit is gekomen. Wat ik opvallend vond, is dat in de dorpen ook veel niet-Rabobank-klanten zijn." Teleurgesteld is Polderdijk nog altijd over het verdwijnen van de pinautomaten, maar hij heeft er wel iets meer begrip voor gekregen.

Rabobank Oosterschelde heeft onlangs de kantoren in onder meer de drie dorpen gesloten. Die waren toch al weinig open. De pinautomaten zitten in die kantoren. Zeker na verkoop van die kantoren zouden er elders nieuwe pinautomaten moeten komen. Dat brengt hoge investeringen met zich mee. Plus: het aantal geldopnames per automaat is relatief laag in die dorpen, te laag, volgens Rabobank Oosterschelde.

Andere regionale Rabobanken, waaronder in elk geval Rabobank Peel Noord in Noord-Brabant, hanteert die eis niet en heeft in nog kleinere dorpen dan Nieuwdorp, Borssele en Lewedorp (nieuwe) pinautomaten staan.

Anita Suijkerbuijk, directeur particulieren van Rabobank Oosterschelde, liet gisteren weten dat nog alternatieven worden ontwikkeld voor mensen die niet meer of erg moeilijk aan geld kunnen komen, als de pinautomaten verdwijnen. Welke alternatieven dat zijn, kon ze nog niet zeggen.

Zie ook artikelen: Actie voor behoud pinautomaten, Borsele slikt sluiting van pinautomaat en Rabobank wil praten over pinautomaten.
PZC-artikel: Compromis voor pinnen in kleine kernen

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.