Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 13 juli 2009

Rabobank wil praten over pinautomaten

RABO sluit pinautomatenRabobank Oosterschelde heeft de dorpsraden van Borssele, Nieuwdorp en Lewedorp uitgenodigd voor een gesprek over de voorgenomen sluiting van geldautomaten in de drie dorpen. "We hebben de uitnodiging geaccepteerd," meldt secretaris Hans van Dam van de dorpsraad Nieuwdorp, "op voorwaarde dat er ook iets te bespreken valt." Het gesprek vindt dinsdag plaats.

Of het iets zal opleveren, dat de pinautomaten toch na 1 oktober blijven bestaan, durft Van Dam niet te voorspellen. "Het is in elk geval positief dat de Rabobank met ons wil praten."

De weerstand tegen de voorgenomen sluiting van de geldautomaten groeit ondertussen. In Borssele is een groepje van vier bewoners spontaan een handtekeningenactie begonnen voor behoud van de pinautomaat. Zij gaan alle deuren langs. "Echt iedereen tekent", vertelt Lea van Liere, één van de initiatiefnemers.

Zie ook artikelen: Actie voor behoud pinautomaten en Borsele slikt sluiting van pinautomaat

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.