Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 26 juni 2009

Actie voor behoud pinautomaten

RABO sluit kantoren en pinautomatenIn Borsele groeit het verzet tegen de voorgenomen sluiting door de Rabobank van pinautomaten in Nieuwdorp, Lewedorp en Borssele. De dorpsraad Nieuwdorp drong een week geleden per brief bij Rabobank Oosterschelde aan op het terugdraaien van het beslissing tot sluiting van de pinautomaten per 1 oktober.
Dat gebeurde mede namens de dorpsraden van Borssele en Lewedorp. Vijf andere dorpsraden, van 's-Heerenhoek, Kwadendamme, Oudelande, 's-Gravenpolder en Nisse, hebben inmiddels per e-mail laten weten de actie te steunen.

Ook inwoners trekken aan de bel bij de dorpsraad Nieuwdorp. Secretaris Hans van Dam heeft van de reacties een bloemlezing gemaakt. 'De Rabobank doet zo lekker aan klantenbinding'. 'Ja, als je commentaar verwacht, dan communiceer je gewoon niet'. En: 'Net nu de banken het vertrouwen van de gewone man nodig hebben, flikken ze zoiets'.

Rabobank Oosterschelde liet deze week weten dat er rekening is gehouden met een goede spreiding van pinautomaten en dat er keuzes moeten worden gemaakt vanwege de hoge kosten van pinautomaten. Alleen al de vaste lasten bedragen 50.000 euro per jaar. Hans van Dam uit Nieuwdorp twijfelt aan dat bedrag. "En het lijkt ons gewoon normaal om de automaat te laten staan tot er een passend alternatief is." De dorpsraden hebben ook hun hoop gevestigd op de gemeente Borsele.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.