Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 16 januari 2007

Tollenaar krijgt boete en voorwaardelijke rijontzegging

Ex-wethouder Frans TollenaarOud-wethouder Frans Tollenaar moet 550 euro boete betalen. Ook krijgt hij een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden met een proeftijd van twee jaar.

De politierechter legde de straf op, omdat Tollenaar in oktober 2006 is betrapt op rijden onder invloed. Hij reed toen -na een etentje waarbij hij teveel alcohol genuttigd had- tegen een paaltje in 's-Heerenhoek en werd later thuis door de politie aangehouden. Als gevolg hiervan besloot Tollenaar op te stappen als wethouder.

Officier van justitie J. Zondervan eiste 650 euro boete en zes maanden onvoorwaardelijke rijontzegging. Tollenaar zou bij de toewijzing van deze eis zes maanden niet meer mogen rijden in een auto. Zondervan vond dit rechtvaardig, omdat Tollenaar schade had veroorzaakt en vervolgens was doorgereden. "Of het om een paaltje gaat of om iets anders", gaf de officier van justitie aan, "dat maakt niets uit." Politierechter Janssens-van Kampen vond de eis te ver gaan, omdat Tollenaar een blanco strafblad had en voor de eerste keer was betrapt op rijden onder invloed.

Het vonnis luidde: 550 euro boete en zes maanden voorwaardelijke rijontzegging met een proeftijd van twee jaar. Tollenaar (51) die ruim acht jaar wethouder was in Borsele, krijgt wachtgeld. En hij is vrij snel na zijn aftreden gevraagd fractie-assistent te worden van de provinciale statenfractie van de SGP. Hij doet dat werk twee dagen in de week.

In een reactie zei Tollenaar dat hij vooral veel geleerd heeft van het gebeuren en absoluut nooit meer met alcohol op achter het stuur zal kruipen.

Hij prees de lokale en provinciale SGP partijleden voor hun steun in de moeilijke tijd, die hij achter de rug heeft.

Zie eerder artikel: Wethouder Tollenaar treedt af en later artikel: De Kerf in mijn ziel blijft

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.