Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 18 oktober 2006

Wethouder Tollenaar treedt af.

Naar aanleiding van een incident, waarbij alcohol in het spel was, treedt SGP-wethouder Frans Tollenaar met onmiddellijke ingang af als wethouder van de gemeente Borsele.

(Ex-)wethouder Frans TollenaarVrijdagnacht -na een etentje waarbij hij teveel alcohol genuttigd had- is Tollenaar in 's-Heerenhoek tegen een paaltje gereden. Hij is daarop doorgereden. Getuigen noteerden het kenteken, waarna de politie is ingeschakeld. Die constateerden dat Tollenaar drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had en hebben het rijbewijs ingevorderd.
Zatermorgenvroeg heeft hij burgemeester Gelok op de hoogte gebracht van het incident.

In een verklaring van Tollenaar, donderdag in het gemeentehuis te Heinkenszand voorgelezen door burgemeester Gelok, betuigt hij enorme spijt, maar realiseert zich dat hij zijn eigen naam en die van de gemeente Borsele heeft geschaad. Hij constateert ook dat hij in zijn functioneren belemmerd zal zijn door het ongeval en treedt zelf terug.

Donderdagavond zouden de fractievoorzitters vergaderen over de positie van de wethouder. Hij heeft deze discussie dus niet afgewacht, maar zelf zijn conclusie getrokken.
Tollenaar was bezig aan zijn achtste jaar als wethouder en werd alom gewaardeerd om zijn dossierkennis en betrokkenheid.

Jan Zandee volgt Frans Tollenaar op in het college.

PZC-artikelen: Tollenaar houdt eer aan zichzelf en Iedereen maakt wel eens een fout

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.