Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 3 januari 2006

Burgemeester Gelok in nieuwjaarstoespraak: ruimte

De burgemeester van Borsele J. Gelok koos in zijn nieuwjaarstoespraak voor het thema 'ruimte'.

Burgemeester Gelok van Borsele Vanaf een soort zeepkist pleitte hij voor meer ruimte in het gemeentehuis (nieuwbouw of uitbreiding), voor meer ruimte en verdraagzaamheid ten opzichte van jongeren, voor meer ruimte en minder regels uit Den Haag én voor meer ruimte tussen bestuurders.
Gelok doelde met het laatste op het akkefietje in december met commissaris van de koningin W. van Gelder over de brandweerzorg in de Westerscheldetunnel (zie nieuwbericht van 24 december 2005). Gelok uitte kritiek (zie nieuwbericht van 23 december 2005) op de rijksoverheid die te weinig doet voor die brandweerzorg, wat Van Gelder de reactie ontlokte dat de burgemeester van Borsele 'de Zeeuwse zaak en die van zijn gemeente geen goed' zou hebben gedaan. Gelok nam gisteren niks terug van zijn kritiek.

Uit het veiligheidsrapport Westerschelde dat de ministers Peijs en Remkes in december kregen, was volgens Gelok een essentiële passage niet overgenomen; namelijk dat de tunnelexploitant ook verantwoordelijk is voor de brandweerzorg. Dat die passage niet is overgenomen, was voor Gelok de druppel. "Voorlopig hou ik op over de tunnel", besloot hij.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.