Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 23 december 2005

Burgemeester Gelok boos op Rijk vanwege kwestie tunnel

Burgemeester J. Gelok heeft het helemaal gehad met Den Haag. Hij is er zwaar teleurgesteld over dat minister Remkes (Binnenlandse Zaken) de brandweerzorg voor de Westerscheldetunnel weer volledig op het bordje van de gemeenten Borsele, Terneuzen en de NV Westerscheldetunnel heeft gelegd.

Burgemeester Gelok"Ik ben malle Pietje niet", reageerde Gelok gisteren op de opmerking van Remkes dat de veiligheid in de Westerscheldetunnel een gedeelde verantwoordelijkheid is van de gemeenten aan weerszijden van de tunnel en de tunnelexploitant. "Het is bekend in Den Haag dat wij die kosten niet kunnen dragen en dat de NV Westerscheldetunnel de brandweerzorg niet als haar verantwoordelijkheid ziet. En dan komt Remkes in overleg met de provincie toch met de mededeling dat wij het met ons drieën moeten uitzoeken. Dat er geen extra geld van de rijksoverheid komt. We gaan het doen met de middelen die wij momenteel ter beschikking hebben, zonder overigens de verantwoordelijkheid als burgemeester te ontlopen."

Gelok is van plan de kwestie persoonlijk bij Remkes aan te kaarten, al lijkt hij daar niet erg veel vertrouwen in te hebben. "Ik heb daarover al contact gehad en we moesten eerst maar eens op papier toelichten hoe de financiële situatie is, alsof ze dat bij Binnenlandse Zaken al niet weten." Het Rijk is dubbelhartig bezig, is de indruk van de Borselse burgemeester. "Remkes zegt dat wij te biecht moeten gaan bij de tunnelexploitant, terwijl minister Zalm van Financiën de tunnel aan een private onderneming wil verkopen. Zalm wil er dan natuurlijk geen claim voor brandweerzorg op leggen."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.