Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 24 december 2005

Van Gelder boos over houding van Gelok

Burgemeester J. Gelok van Borsele heeft zijn gemeente en Zeeland een slechte dienst bewezen door woensdag op het allerlaatste moment af te zeggen voor het overleg met minister Remkes. Commissaris van de koningin W. van Gelder vindt dat Gelok daarmee niet heeft bijgedragen aan de toekomst van een veiliger Zeeland.

Commissaris van de koningin W. van GelderVan Gelder is ook 'ontstemd' over de uitlatingen van Gelok -zie vorig nieuwsartikel- in de PZC over het standpunt dat Remkes inneemt ten aanzien van de rampenbestrijding in de Westerscheldetunnel.

De commissaris wijst er met nadruk op dat Gelok akkoord is gegaan met het rapport over de rampenbestrijding op en om de Westerschelde. Daarin wordt aangegeven, aldus de commissaris, dat rampenbestrijding in de Westerscheldetunnel de verantwoordelijkheid is van zowel de gemeentes als de tunnelexploitant. Binnenkort wordt een overleg gestart begonnen tussen de tunnelgemeentes en de NV Westerscheldetunnel.

In een reactie laat Gelok weten dat hij al vier jaar lang probeert te regelen dat de veiligheid in de tunnel goed geregeld wordt. Hij wijst ook naar het bewuste rapport waarin eveneens staat dat een verhoging van de tol met tien cent de oplossing is voor de problemen rond de brandweer en de tunnel.

"Nu moeten we weer gaan praten. Weer is de uitkomst onzeker. Ik was daar zo teleurgesteld over, dat ik geen zin meer had om af te reizen naar Den Haag en daar wederom te horen dat er geen concrete oplossing is bereikt."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.