Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 18-05-2017 17:18

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen PZC
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland

18 mei: Ovezande houdt zijn supermarkt

Ovezande houdt supermarktOvezande behoudt zijn supermarkt. In januari overleed eigenaar Piet Baaijens. Zijn weduwe Bea Baaijens heeft besloten door te gaan met de Attent-winkel die zij bijna twintig jaar samen dreven in het dorp.
Deze week kreeg het hele dorp een brief met de mededeling dat Baaijens de winkel voortzet.
Brief op www.dorpskrantovezande.nl
Lees verder

13 mei: Lanschapspark Borsele moet bekender worden

Landschapspark BorseleBorsele wil het merk Landschapspark Borsele beter in de markt zetten.
Om het toerisme te bevorderen moeten de unieke waarden bekender worden.
De nadruk moet komen te liggen op ontspannen in een groene en relaxte omgeving.
Voeg daar leuke en interessante dagattracties aan toe zoals de Tropical Zoo, de Stoomtrein Goes-Borsele of het Bevrijdingsmuseum onder het motto "Landschapspark Borsele geeft je energie".
Lees verder

12 mei: 'Mister Blues' Peter Kempe van The Juke Joints krijgt lintje opgespeld

Koninklijke onderscheidingenPeter Kempe heeft tijdens de eerste dag van het jaarlijkse Bluesfestival in Kwadendamme een Koninklijke onderscheiding gekregen.
'Mister Blues' en drummer van The Juke Joints Peter Kempe was 25 jaar geleden de initiatiefnemer van het festival en is nog steeds een drijvende kracht.

Ieder jaar komen liefhebbers van over de hele wereld naar het dorp voor het festival. Sinds negen jaar regelt hij ook de band voor de gospeldienst op zondag, waarmee het bluesweekend wordt afgesloten.

Daarnaast organiseert hij ook de bluesroutes in Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Bergen op Zoom. Met name jong talent krijgt tijdens die evenementen altijd een kans.
Lees verder

11 mei: Ongerustheid over asbestterp

Asbestberg AMAC terrein baart zorgen Mensen in 's-Heerenhoek blijven bezorgd over de opslag van met asbest vervuilde grond op het voormalige Amacterrein.
Tijdens de voorlichtingsavond konden medewerkers van de gemeente en het RUD de twijfel bij de meesten niet wegnemen.
Het besluit is overigens al genomen door de gemeenteraad en de bezwaartermijn is verlopen.
Op het terrein komt een terp te liggen van asbestgrond, afgedekt met een laag grond van een meter dik.
Lees verder

4 mei: Posterwedstrijd

Posterwedstrijd Posters voor evenementen in Borsele zijn niet meer alleen om publiek te trekken, er is ook een prijs mee te winnen.
De culturele raad Borsele
en de bibliotheek roepen organisaties op om de posters in te leveren.

Een vakjury kiest de mooiste uit én volgend jaar is een overzichtstentoonstelling. Inleveren kan bij de bibliotheken in Heinkenszand en 's-Gravenpolder en het gemeentehuis.
Lees verder

29 april: Verswinkeltje 'Vers'hoed' geopend in Hoedekenskerke

Corry Quist en Dorien Kronenberg tijdens de opening van Vers'hoed Corry Quist heeft zaterdag haar verswinkeltje 'Vers'hoed' in Hoedekenskerke geopend.
Nadat ze een burnout kreeg in het onderwijs begon ze met jam maken van vers fruit. Van het een kwam het ander en nu kan iedereen in de garage achter haar huis aan de Achterweg er terecht voor groenten, fruit, aardappelen en eieren.

Voorzitter Dorien Kronenberg van de dorpsraad is er blij mee nadat er vele voorzieningen in Hoedekenskerke verdwenen de laatste jaren.
Inmiddels zitten er weer een kapper, een snoepwinkeltje, een computerexpert en nu dus ook een verswinkeltje.
Video van de opening.
Lees verder

26 april: geen drukke dag met Borselse lintjesregen

Koninklijke onderscheidingenDit jaar kreeg alleen dhr. Gielens uit 's-Heerenhoek een lintje in onze gemeente:

  • de heer R.J.L. Gielens, ’s-Heerenhoek. Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Maatschappelijk begeleider bij stichting Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland en al 30 jaar actief in de kerk in ’s-Heerenhoek.

Dit jaar was er landelijk een kleine stijging te zien van 2755 naar 2815 lintjes, 1003 vrouwen en 1812 mannen.

Zuid-Holland telt met 539 wederom de meeste gedecoreerden, Flevoland met 49 de minste. Op de zes Antilliaanse eilanden kregen 31 mensen een onderscheiding.

In totaal kregen in Zeeland 102 bewoners een lintje (34 vrouwen), waarvan 13 zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau mogen noemen. In Terneuzen en Schouwen-Duiveland werden de meeste lintjes uitgedeeld, 16 stuks. In Noord-Beveland waren er sinds lange tijd weer 2 gelukkigen met een lintje.

Opvallend is het groot aantal ridders in Goes. Liefst zeven keer kreeg iemand de hogere onderscheiding ‘ridder’ op een totaal van vijftien onderscheidingen.

Alle personen, die sinds 1999 een lintje ontvingen in de gemeente Borsele.
Website lintjes.nl

19 april: Gerben Dijksterhuis wordt nieuwe burgemeester Borsele

Gerben Dijsterhuis nieuwe burgemeester Gerben Dijksterhuis (42 jaar) wordt de nieuwe burgemeester van Borsele. Op 15 juni volgt hij Jaap Gelok op. Dat heeft de gemeenteraad van Borsele unaniem besloten.
Dijksterhuis is momenteel nu wethouder in Zeewolde. Hij is lid van de ChristenUnie en is in Zeewolde ook wethouder namens het CDA.
Lees verder

15 april: Boom hindert schaap van Lewedorp

Het schaap van Lewedorp moet vrij uitzicht houden Het 'schaap van Lewedorp' moet vrij uitzicht houden. De aangeplante koningslinde gaat dat belemmeren. Kunstenares Wies de Bles beriep zich op het auteursrecht en heeft bedongen dat de boom moet verdwijnen.
De dorpsraad vindt het jammer en besloten is dat de boom dit najaar verplaatst naar de andere kant het dorp.
Lees verder

13 april: Spoor van vernielingen in Baarland

Vernielingen en bekladding in Baarland Een groep jongeren heeft dinsdagavond een spoor van vernielingen in Baarland getrokken.
Er werden een hakenkruis op een muur geklad, verf gespoten op auto's en op straat en van alles met tape dichtgeplakt.

Het gaat om de Slotstraat, Zuidhoekstraat, Zuidelijke Achterweg (hakenkruis), prinses Wilheminastraat en Torenstraat.
De politie stelt een buurtonderzoek in.
Lees verder


Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).