Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 14-09-2017 13:56

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen PZC
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland

14 september: Hagelkanon mag blijven

Hagelkanon mag blijvenNegen Borselse fruittelers hebben het hoger beroep bij de Raad van State gewonnen om hun anti-hagelkanonnen te blijven gebruiken voor het verjagen van oogstbedreigende hagelbuien.

Het hoger beroep van natuurstichting Behoud Zak van Zuid-Beveland werd tegelijk ongegrond verklaard en de telers mogen doorgaan, zoals ze dat al 10 jaar doen.
Lees verder

13 september: COVRA opent nieuw opslaggebouw

Wensen groenvoorziening op een rijtjePrinses Beatrix heeft woensdag het nieuwe opslaggebouw VOG-2 voor verarmd uranium van de Covra geopend.
De VOG-2 kent drie hallen met muren van 75 centimeter dik beton en zo ontworpen dat het simpel kan worden uitgebreid.
Naar verwachting is de opslagcapaciteit voldoende voor de komende vijftien jaar.
Lees verder

9 september: Borsele maakt voor elk dorp groenplan

Wensen groenvoorziening op een rijtjeOp basis van het dit voorjaar vastgestelde groenstructuurplan wordt voor ieder dorp een groenplan opgesteld.
Daarin worden tot op detailniveau wensen op het gebied van groenvoorziening opgenomen na raadpleging van de dorpsbewoners.
Vaak zal vernieuwing van het groen samengaan met het vernieuwen van een verkeerssituatie.
's-Gravenpolder is als eerste aan de beurt, daarna Ovezande en uiteindelijk alle 15 dorpen.

30 augustus: Gratis ontlastputjes tegen wateroverlast

Ontlastputje tegen wateroverlastAlle Borselse inwoners kunnen een gratis ontlastputje bestellen bij de gemeente. Daarmee wordt voorkomen dat een afvoerputje of toilet overstroomt tijdens hevige regenval.
Vooral in woningen van 25 jaar of ouder is de kans groot dat tijdens een stevige hoosbui een luchtbel in de afvoerbuizen ontstaat en wateroverlast veroorzaakt.
Lees verder

15 augustus: Dierenkerkhof Heinkenszand weer open

Dierenbegraafplaats HeinkenszandDe dierenbegraafplaats in Heinkenszand gaat op 1 oktober weer open.
Daarmee wordt het weer mogelijk om te kiezen tussen cremeren of begraven van een huisdier.

Het uitvaartcentrum en dierenpension worden overgenomen door Annabel Faase. Zij neemt de zaak over van de familie Prins, die het crematorium/pension tientallen jaren heeft gerund.

Lees verder

10 augustus: Wethouder Schenk schenkt stekken Anna Paulownaboom

Anna PaulownaboomWethouder Ad Schenk is tevens tuinliefhebber. Het is hem gelukt ruim zestig stekjes te kweken van de exotische Anna Paulownaboom.
De lastig te kweken Paulownaboom bloeit uitbundig in mei met paarsblauwe bloemen. Zo wordt Ovezande ook het Paulownadorp, hoopt hij. Geïnteresseerden mogen langskomen aan de Plataanweg voor een gratis stek.
Lees verder

5 augustus: Eiercrisis: ook pluimveebedrijf uit Nisse wordt geruimd

EierschandaalPluimveebedrijf J. C. P. Mol in Nisse moet 11.400 kippen ruimen en daarnaast 180.000 eieren vernietigen,
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft het bedrijf geblokkeerd omdat de giftige stof fipronil is aangetroffen.

Alleen verruien helpt in het getroffen bedrijf niet. Ongeveer de helft van de kippen moet geruimd worden.
Lees verder

3 augustus: CDA Borsele wil wetgeving hagelkanonnen

Hagelkanon'Regel het gebruik van anti-hagelkanonnen in de nieuwe omgevingswet. Dan zijn wij van de onzekerheid af.' Die hartenkreet heeft de CDA-fractie in Borsele namens fruittelers gestuurd naar de onderhandelaars van een nieuw kabinet en Tweede kamer fractiewoordvoerders.
Momenteel loopt er een procedure van Stichting BZZB bij de Raad van State.
Lees verder

15 juli: Verhoging startersleningen

Wethouder Kees WeststrateBorsele verhoogt het budget voor startersleningen naar 750.000 euro. Daarmee hoopt wethouder Kees Weststrate de komende jaren aan de stijgende vraag te voldoen.
Het maximum is 30.000 euro per woning en kan het verschil maken tussen wel of niet kunnen kopen. Het huis mag niet duurder zijn dan 190.000 euro.
Lees verder

10 juli: Pauselijke onderscheiding voor Ad Lijmbach

Ad LijmbachAd Lijmbach uit Lewedorp is zaterdagavond onderscheiden met de Pro Ecclesia et Pontifice, een hoge pauselijke onderscheiding.

Lijmbach kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de katholieke kerk in Lewedorp.

Ook was hij nauw betrokken bij de samenvoeging van alle parochies op Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland tot de nieuwe Pater Damiaanparochie.
Lees verder


Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).