Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 12-02-2018 19:58

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief
 

12 februari: Verbouwing dorpshuis Van Hattumhuis in Ellewoutsdijk

Van Hattumhuis te Ellewoutsdijk Met een flinke verbouwing moet het Van Hattumhuis in Ellewoutsdijk er weer tegenaan kunnen. De gemeenteraad moet het plan nog goedkeuren.

Stichting Van Hattumhuis en beheerders hebben een plan gemaakt voor het opknappen van het dorpshuis voor ruim 187.000 euro kosten, waarvan 30.000 euro via subsidiefondsen.
Lees verder

6 februari: Buurtsupers: gemeente stop met Lidl

Buurtsupers: stop met Lidl Vier Attent-buurtsupers (Ovezande, Kwadendamme, Lewedorp en Borssele) trekken samen op tegen de gemeente Borsele, die de komst van Lidl naar Heinkenszand heeft goedgekeurd.
Met een brandbrief en honderden ingevulde enquêtes hopen ze het college nog op andere gedachten te brengen. "Dit is onze doodsteek."

Daarbij komt nog de ombouw van Attent naar Spar, omdat de Attent formule stopt.
Lees verder

3 februari: Jeugdsporters gehuldigd!

Borselse Jeugdsporters gehuldigd Eén Nederlands kampioen, zes Zeeuwse kampioenen en vijf succesvolle voetbalteams. Alle succesvolle jeugdsporters werden gehuldigd. Martin Verheijke (17) van schutterij Zorgvlied werd Nederlands kampioen boogschieten staande wip.

Yara Karelse (11) werd kampioen bij het hoogspringen, kogelstoten en verspringen. Koen Steenblok(11) werd kampioen hoogspringen en Elise Mol (10) haalde werd kampioen crossen.

Ook werden vijf voetbalteams gehuldigd.
Lees verder

1 februari: Veel gerealiseerd uit het collegeprogramma

Gerealiseerd collegeprogramma Er is veel gerealiseerd van het collegeprogramma de afgelopen periode. Alle veranderingen op het gebied van zorg, welzijn en sociale zaken zijn doorgevoerd.
De dorpsvernieuwing is in gang gezet en de oude Amacgebouwen zijn weg.
De gemeente is financieel gezond.
Mislukkingen zijn er ook, zoals toeristisch overstappunt in Hoedekenskerke HKK 360.
Lees verder

25 januari: Nieuwe afspraken verbeteren relatie gemeente en dorpsraden

Betere verhouding met dorpsraden Meer betrokken zijn met elkaar, eerder gevoelige kwesties aankaarten en respect voor elkaars verantwoordelijkheden.
Dat is de kern van de nieuwe afspraken tussen de gemeente en de dorpsraden. Dat was nodig om gegroeide irritaties over en weer weg te nemen.

Voortaan worden de dorpsraden beter betrokken bij gemeentelijke zaken.
Lees verder

13 januari: Burgerinitiatief voor afschaffing hondenbelasting

Edward Koenen heeft 54 handtekeningen verzameld onder inwoners van de gemeente Borsele.
Dat was ruim voldoende. De fractievoorzitters gaan vervolgens kijken of het burgerinitiatief voldoet aan alle eisen en zal het op de agenda van de raad zetten.
Op dat moment volgt ook een inhoudelijke discussie.
Lees verder

5 januari: Klei schuift van dijk bij kerncentrale

De extra kleilaag die op de zeedijk bij de kerncentrale is gelegd, is over een lengte van enkele tientallen meters gaan schuiven.
De anderhalf meter dikke laag is een paar jaar geleden als extra beveiliging aangebracht om de dijk bij de centrale nog beter bestand te maken tegen overslaand water.
Lees verder

11 december: Borsele gedekt met ‘burgerhulpverleners’

Borsele gedekt met ‘burgerhulpverleners’ In onze gemeente staan 365 vrijwilligers paraat die kunnen helpen bij een hartstilstand.
Daarmee is heel Borsele 'gedekt'.

Bij een hartstilstand wordt natuurlijk de ambulance gebeld. Bovendien krijgen de burgerhulpverleners in de buurt een bericht. Die kunnen dan alvast met reanimatie beginnen, waardoor de overlevingskans stijgt.
Lees verder

8 december: Ruime raadsmeerderheid steunt komst Lidl in Heinkenszand

Raad voor komst Lidl naar Heinkenszand De gemeenteraad van Borsele stemt in meerderheid in met de komst van de Lidl naar de Stenevate in Heinkenszand. Het bezwaar van OPA namens ondernemers dat dit ten koste gaat van kleine supermarkten in de andere dorpen, kreeg geen gehoor.
De raad steunde ook het voorstel waarin wordt gevraagd om extra zorg voor de verkeersveiligheid.
Lees verder

30 november: Koninklijke onderscheiding voor Bart van Hasselt uit 's-Heer Abtskerke

Koninklijke onderscheidingenBurgemeester Gerben Dijksterhuis reikte vorige week een Koninklijke onderscheiding uit aan Bart van Hasselt.
Bart werd Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Van Hasselt is zeer actief in 's-Heer Abtskerke. Hij was onder meer kerkrentmeester en kerkenraadslid van de plaatselijke kerk en hij was 17 jaar voorzitter van de SMCZ 'Gemeenschap ’s-Heer Abtskerke'.
Lees verder

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen PZC
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland
PZC Regio de Bevelanden. Regio Bevelanden
Wat is er te doen op de Bevelanden. Agenda Bevelanden
Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).