Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 14-07-2017 22:34

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen PZC
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland

15 juli: Verhoging startersleningen

Wethouder Kees WeststrateBorsele verhoogt het budget voor startersleningen naar 750.000 euro. Daarmee hoopt wethouder Kees Weststrate de komende jaren aan de stijgende vraag te voldoen.
Het maximum is 30.000 euro per woning en kan het verschil maken tussen wel of niet kunnen kopen. Het huis mag niet duurder zijn dan 190.000 euro.
Lees verder

10 juli: Pauselijke onderscheiding voor Ad Lijmbach

Ad LijmbachAd Lijmbach uit Lewedorp is zaterdagavond onderscheiden met de Pro Ecclesia et Pontifice, een hoge pauselijke onderscheiding.

Lijmbach kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de katholieke kerk in Lewedorp.

Ook was hij nauw betrokken bij de samenvoeging van alle parochies op Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland tot de nieuwe Pater Damiaanparochie.
Lees verder

5 juli: Vertraging besluit 2e supermarkt Heinkenszand

Wethouder Schenk: uitstel supermarktDe komst over de tweede supermarkt in Heinkenszand loopt vertraging op.
Wethouder Ad Schenk wilde graag voor de zomervakantie helderheid, maar duidelijkheid wordt niet voor de herfst verwacht.
Na gesprekken met gegadigden verwacht de gemeente van vijf partijen reactie om de weggevallen plek van Lidl op te vullen.
Lees verder

29 juni: Tweede isolatieronde verkeersherrie

Geluidsisolatie woningen BorseleDe gemeente start met een tweede ronde om woningen beter te beschermen tegen verkeerslawaai. Op zes plekken in de gemeente staan huizen die daar waarschijnlijk voor in aanmerking komen.
Daarvoor worden nieuwe geluidsmetingen gedaan. Woningen met veel verkeerslawaai in de huiskamers zijn al aangepakt door betere isolatie van gevels en ramen.
Lees verder

16 juni: Burgemeester Dijksterhuis geïnstalleerd.

G.M. DijksterhuisGisteren is tijdens een speciale raadsbijeenkomst Gerben Dijksterhuis geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Borsele.

Als kennismaking was er een rit met de Stoomtrein Goes-Borsele geregeld, met o.a. een muzikale ontvangst in Kwadendamme en een bezoek aan de vlindertuin.
Daarna was er een special raadsvergadering in de Stenge te Heinkenszand, waar zo'n 400 kinderen van de 3 basisscholen een erehaag vormden.
Na het afleggen van de eed en het omhangen van de ambtsketen was het dan officieel. Gerben Dijksterhuis is de nieuwe burgemeester van Borsele.

Gerben Dijksterhuis (42 jaar) volgt de heer Gelok op, die per 1 mei 2017 op eigen verzoek eervol ontslag is verleend.

Voor zijn benoeming in Borsele was de heer Dijksterhuis 7 jaar CDA-wethouder in de gemeente Zeewolde. Daarvoor had hij diverse commerciële functies, eerst in de Foodsector in Amsterdam en Zwolle en later voor de Amfors Groep (sociale werkvoorziening) in Amersfoort.

9 juni: Masterplan Nieuwdorp

Masterplan NieuwdorpVoor Nieuwdorp wordt een masterplan opgesteld, waarbij alle knelpunten in het dorp bekeken en (waar mogelijk) opgelost. Bij het opstellen worden de dorpsinwoners betrokken. In september komt een eerste bijeenkomst.

Dorpsbewoners die nu al een idee of suggestie hebben kunnen dit melden bij de dorpsraad of bij de gemeente:
pjavandewaart-koole@borsele.nl.

1 juni: Proef met opleiden statushouders tot kassenmedewerker

Proef met opleiden statushouders tot kassenmedewerkerDe gemeente start een proef met het opleiden van werkloze statushouders tot medewerker in de kassen in Westdorpe. Het project start met vijf mensen.
Het idee komt van de SGP/Christenunie fractie. De mensen krijgen een scholing van drie maanden. Ze worden opgeleid tot heftruckchauffeur in het opleidingscentrum glastuinbouw in Westdorpe.
Lees verder

31 mei: Borsele financieel gezond

Borsele financieel gezondVolgens de jaarrekening 2016 staat de gemeente er financieel goed voor.

De gemeente heeft vorig jaar vrijwel quitte gespeeld en de reserves zijn goed gevuld. Daarmee voldoet Borsele ruim aan alle voorwaarden die door het Rijk en de provincie zijn gesteld om een financieel gezonde gemeente te zijn.
Lees verder

18 mei: Ovezande houdt zijn supermarkt

Ovezande houdt supermarktOvezande behoudt zijn supermarkt. In januari overleed eigenaar Piet Baaijens. Zijn weduwe Bea Baaijens heeft besloten door te gaan met de Attent-winkel die zij bijna twintig jaar samen dreven in het dorp.
Deze week kreeg het hele dorp een brief met de mededeling dat Baaijens de winkel voortzet.
Brief op www.dorpskrantovezande.nl
Lees verder

13 mei: Lanschapspark Borsele moet bekender worden

Landschapspark BorseleBorsele wil het merk Landschapspark Borsele beter in de markt zetten.
Om het toerisme te bevorderen moeten de unieke waarden bekender worden.
De nadruk moet komen te liggen op ontspannen in een groene en relaxte omgeving.
Voeg daar leuke en interessante dagattracties aan toe zoals de Tropical Zoo, de Stoomtrein Goes-Borsele of het Bevrijdingsmuseum onder het motto "Landschapspark Borsele geeft je energie".
Lees verder


Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).