Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 11-12-2017 20:35

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief
 

11 december: Borsele gedekt met ‘burgerhulpverleners’

Borsele gedekt met ‘burgerhulpverleners’ In onze gemeente staan 365 vrijwilligers paraat die kunnen helpen bij een hartstilstand.
Daarmee is heel Borsele 'gedekt'.

Bij een hartstilstand wordt natuurlijk de ambulance gebeld. Bovendien krijgen de burgerhulpverleners in de buurt een bericht. Die kunnen dan alvast met reanimatie beginnen, waardoor de overlevingskans stijgt.
Lees verder

8 december: Ruime raadsmeerderheid steunt komst Lidl in Heinkenszand

Raad voor komst Lidl naar Heinkenszand De gemeenteraad van Borsele stemt in meerderheid in met de komst van de Lidl naar de Stenevate in Heinkenszand. Het bezwaar van OPA namens ondernemers dat dit ten koste gaat van kleine supermarkten in de andere dorpen, kreeg geen gehoor.
De raad steunde ook het voorstel waarin wordt gevraagd om extra zorg voor de verkeersveiligheid.
Lees verder

30 november: Koninklijke onderscheiding voor Bart van Hasselt uit 's-Heer Abtskerke

Koninklijke onderscheidingenBurgemeester Gerben Dijksterhuis reikte vorige week een Koninklijke onderscheiding uit aan Bart van Hasselt.
Bart werd Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Van Hasselt is zeer actief in 's-Heer Abtskerke. Hij was onder meer kerkrentmeester en kerkenraadslid van de plaatselijke kerk en hij was 17 jaar voorzitter van de SMCZ 'Gemeenschap ’s-Heer Abtskerke'.
Lees verder

22 november: Lidl toch naar Heinkenszand

Lidl in Heinkenszand Nadat dit voorjaar de komst van Lidl was afgeblazen, blijkt de supermarkt toch voor Heinkenszand gekozen te hebben.

De vestiging komt op de plaats waar nu de brandweerkazerne en het politiebureau staan, naast de Emté supermarkt.

Nadat de gemeente wegens meningsverschillen de overeenkomst in april had opgezegd is de lucht nu geklaard en staat niets de komst van Lidl nog in de weg.
Lees verder

16 november: Kerncentrale Borssele veiliger volgens internationale atoomwaakhond

Alle 22 aanbevelingen die de internationale atoomwaakhond IAEA in 2014 na de ramp in Fukushima deed, zijn met succes doorgevoerd.
Vooral de veiligheidscultuur is sterk verbeterd, blijkt uit het eindrapport van het zogeheten OSART-team (Operational Safety Review Team).

Als EPZ deze lijn vasthoudt, kan de kerncentrale tot 2034 veilig stroom blijven produceren.
Lees verder

9 november: Hoedekenskerke aan de zonnepanelen

Op het dak van de school van Hoedekenskerke komen 180 zonnepanelen in een postcodestroomproject.
Zo kunnen mensen die geen panelen op het eigen dak willen, toch duurzame energie opwekken door aandelen te kopen in dit zonnepark.

Het streven is 5% rendement te halen door verkoop van aandelen.

Lees verder

Op 14 november is er een bijeenkomst over dit project in dorpshuis de Griend. Start 19.30u.

6 november: Koninklijke onderscheiding voor Cathrien de Jonge uit 's-Heerenhoek

Koninklijke onderscheidingenBurgemeester Gerben Dijksterhuis heeft aan Cathrien de Jonge - Franse uit 's-Heerenhoek een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Cathrien de Jonge is actief bij de EHBO, de welpengroep Sint Bavo en gymnastiekvereniging Sport Staalt Spieren. Ook was ze actief voor peutergym, missie Thuisfront en het ouderencarnaval.
Lees verder

2 november: Greenpeace wil uitgebreid MER-onderzoek kerncentrale

Milieuorganisaties Greenpeace en Laka eisten woensdag bij de Raad van State uitgebreid MER(milieueffect)-onderzoek naar de milieugevolgen van de nieuwe vergunning voor de kerncentrale in Borssele.

Zij vinden dat het publiek recht heeft op alle informatie over de (milieu)veiligheid van de kerncentrale na een aanpassing van de vergunning en aanvullende veiligheidsmaatregelen.
Lees verder

26 oktober: Geen financiële verassingen in Borsele

De begroting van Borsele sluit positief en er liggen geen bezuinigingen meer die nog uitgevoerd moet worden volgens wethouder Ad Schenk.

Hij presenteerde met trots de begroting voor het komende jaar.

De laatste in deze raadsperiode en ook zijn laatste omdat hij er mee stopt na de verkiezingen.
Lees verder

26 oktober: Borsele wil meepraten over vliegveld

Helicoptervluchten over BorseleBorsele wil voortaan meepraten over de ontwikkelingen rond vliegveld Midden-Zeeland. Aanleiding zijn de verwachte helikoptervluchten door de aanleg van een windmolenpark op zee. Voor onderhoud en personeel zullen heli's langs Lewedorp en Nieuwdorp naar de Westerschelde vliegen.
Nu overleggen alleen Goes, Middelburg, Noord-Beveland, omwonenden, de ZMF en de vliegvelddirectie.
Lees verder

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen PZC
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland
PZC Regio de Bevelanden. Regio Bevelanden
Wat is er te doen op de Bevelanden. Agenda Bevelanden
Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).