Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 22-03-2018 8:43

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief
 

22 maart ChristenUnie/SGP grootste in Borsele

Strandbrasserie de Landing Het scheelt maar 0,6%, maar deze keer versloeg ChristenUnie/SGP het CDA en zal voor de collegevorming het voortouw nemen.
De rest van de zetelverdeling is nagenoeg gelijk.
Alleen de VVD ging van 1 naar 2 zetels ten koste van D66, dat op 1 blijft steken.
De opkomst was met 60.4% ruim 1% lager dan in 2014.
Lees verder

20 maart Enquête over plan de Landing in Baarland

Strandbrasserie de Landing D66 Borsele houdt een enquête over de plannen De Landing bij Baarland.
Het plan is dijkpaviljoen de Landing te vernieuwen, te vergroten en zestien lodges te bouwen met hotelkamers. D66 wil weten hoe de inwoners van Borsele hier over denken om het standpunt in de raad te bepalen.
De enquête.

Lees verder

10 maart Nieuwe brandweerkazerne Heinkenszand pas in 2020-2021 klaar

Brandweerkazerne Heinkenszand pas in 2020-2021 klaar Het duurt nog drie tot vier jaar voor de nieuwe brandweerkazerne voor Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke klaar is.
De brandweerposten van Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke worden samengevoegd met een kazerne tussen beide dorpen. Als de bouw van de Lidl eerder start moet de kazerne aan de Stenevate eerder tegen de vlakte.

Lees verder

6 februari: Buurtsupers: gemeente stop met Lidl

Buurtsupers: stop met Lidl Vier Attent-buurtsupers (Ovezande, Kwadendamme, Lewedorp en Borssele) trekken samen op tegen de gemeente Borsele, die de komst van Lidl naar Heinkenszand heeft goedgekeurd.
Met een brandbrief en honderden ingevulde enquêtes hopen ze het college nog op andere gedachten te brengen. "Dit is onze doodsteek."

Daarbij komt nog de ombouw van Attent naar Spar, omdat de Attent formule stopt.
Lees verder

3 februari: Jeugdsporters gehuldigd!

Borselse Jeugdsporters gehuldigd Eén Nederlands kampioen, zes Zeeuwse kampioenen en vijf succesvolle voetbalteams. Alle succesvolle jeugdsporters werden gehuldigd. Martin Verheijke (17) van schutterij Zorgvlied werd Nederlands kampioen boogschieten staande wip.

Yara Karelse (11) werd kampioen bij het hoogspringen, kogelstoten en verspringen. Koen Steenblok(11) werd kampioen hoogspringen en Elise Mol (10) haalde werd kampioen crossen.

Ook werden vijf voetbalteams gehuldigd.
Lees verder

1 februari: Veel gerealiseerd uit het collegeprogramma

Gerealiseerd collegeprogramma Er is veel gerealiseerd van het collegeprogramma de afgelopen periode. Alle veranderingen op het gebied van zorg, welzijn en sociale zaken zijn doorgevoerd.
De dorpsvernieuwing is in gang gezet en de oude Amacgebouwen zijn weg.
De gemeente is financieel gezond.
Mislukkingen zijn er ook, zoals toeristisch overstappunt in Hoedekenskerke HKK 360.
Lees verder

25 januari: Nieuwe afspraken verbeteren relatie gemeente en dorpsraden

Betere verhouding met dorpsraden Meer betrokken zijn met elkaar, eerder gevoelige kwesties aankaarten en respect voor elkaars verantwoordelijkheden.
Dat is de kern van de nieuwe afspraken tussen de gemeente en de dorpsraden. Dat was nodig om gegroeide irritaties over en weer weg te nemen.

Voortaan worden de dorpsraden beter betrokken bij gemeentelijke zaken.
Lees verder

13 januari: Burgerinitiatief voor afschaffing hondenbelasting

Edward Koenen heeft 54 handtekeningen verzameld onder inwoners van de gemeente Borsele.
Dat was ruim voldoende. De fractievoorzitters gaan vervolgens kijken of het burgerinitiatief voldoet aan alle eisen en zal het op de agenda van de raad zetten.
Op dat moment volgt ook een inhoudelijke discussie.
Lees verder

5 januari: Klei schuift van dijk bij kerncentrale

De extra kleilaag die op de zeedijk bij de kerncentrale is gelegd, is over een lengte van enkele tientallen meters gaan schuiven.
De anderhalf meter dikke laag is een paar jaar geleden als extra beveiliging aangebracht om de dijk bij de centrale nog beter bestand te maken tegen overslaand water.
Lees verder

11 december: Borsele gedekt met ‘burgerhulpverleners’

Borsele gedekt met ‘burgerhulpverleners’ In onze gemeente staan 365 vrijwilligers paraat die kunnen helpen bij een hartstilstand.
Daarmee is heel Borsele 'gedekt'.

Bij een hartstilstand wordt natuurlijk de ambulance gebeld. Bovendien krijgen de burgerhulpverleners in de buurt een bericht. Die kunnen dan alvast met reanimatie beginnen, waardoor de overlevingskans stijgt.
Lees verder

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen PZC
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland
PZC Regio de Bevelanden. Regio Bevelanden
Wat is er te doen op de Bevelanden. Agenda Bevelanden
Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).