Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 1-02-2019 7:41

Lewedorp wil eigen vlag Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief
 

1 februari Oorlogsfoto's op canvas in alle dorpen

Herdenking Slag om de ScheldeEen foto op canvas van het dorp tijdens de oorlog is één van de ideeën van een Borselse werkgroep om de herdenking van de Slag om de Schelde dit jaar extra aandacht te geven.
Dit najaar is het 75 jaar geleden dat de geallieerden grote delen van Zeeland hebben bevrijd.
Lees verder

17 januari Nieuwe dorpsvlag voor 90-jarig Lewedorp

Nieuwe vlag voor LewedorpHet jubileumjaar "Lewedorp 90 jaar" is ingezet met de onthulling van de nieuwe dorpsvlag.
Het eerste weekend van juli wordt een feestweekend gehouden met allerlei activiteiten.
Op de daadwerkelijke verjaardag -13 december 2019- is er een lichtjesstoet met muziek langs mozaïektegels, die ontworpen kunnen worden door inwoners.
Het ontwerp van de vlag is van Loes Verdonk. Er zijn witte en blauwe golven te zien met de naam Lewedorp en afbeeldingen van de kerken en het kunstwerk 'de Schaap'.
Lees verder

8 december Fusie Bevelandse gemeenten weer in beeld

Levien de PutterHet is hoog tijd dat de discussie over samenvoeging van de Bevelandse gemeenten weer gevoerd wordt.
Terwijl de vijf gemeenten zowat over elk denkbaar thema nota’s en toekomstvisies laten opstellen, wordt de fusievraag als de pest gemeden. Met name in de kleine gemeenten rust er een groot taboe op.
Lees verder

8 december VVD eist einde verkeerschaos rond supermarkt

De verkeerschaos rond de supermarkt aan de Stenevate in Heinkenszand moet écht opgelost. Dat vindt de VVD-fractie in Borsele.
Het was altijd al een chaotische situatie, maar sinds de supermarkt recent is omgebouwd naar een andere formule is de drukte verder toegenomen.
Lees verder

27 november Plastic weer bij restafval in Borsele

Plastic en drankkartons  weer bij restafvalPlastic en drankkartons mogen in 2020 weer in het Borselse restafval worden gegooid. Als de gemeenteraad op 6 december instemt gaat Borsele meedoen aan een proef voor nascheiding van afval.

Uit onderzoek blijkt dat dit systeem beter is voor het milieu, gebruiksvriendelijker en op jaarbasis 114.000 euro kosten kan besparen.
Lees verder

27 november Interactief wandelpad op Zuid-Beveland

Provincie Zeeland steunt interactief wandelpadDe provincie steunt een plan van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) met ruim 25.000 euro om een uniek wandelpad uit te zetten in de Zak van Zuid-Beveland.
De wandeling wordt ondersteunt door een app op de telefoon met informatie en je kunt langs de route streekproducten kopen.
De lengte wordt tussen de 10 en 15 kilometer. Onderweg passeert de wandelaar onder meer bakketen, welen, grenslinden, boerderijen en akkerranden. Het pad moet in 2019 open zijn.
Lees verder

7 november Niet bij voorbaat Nee tegen nieuwe kerncentrale

Niet bij voorbaat Nee tegen nieuwe kerncentraleDe gemeente zegt niet bij voorbaat nee tegen een nieuwe kerncentrale. ,,Als er een verzoek komt, dan zullen we daar in eerste instantie niet onwelwillend tegenover staan", zegt burgemeester Gerben Dijksterhuis.
De discussie is aangewakkerd door VVD-leider Klaas Dijkhoff, die vindt dat nieuwe kerncentrales nodig zijn om de klimaatdoelen te halen.
Lees verder

5 november Kees Kopmels uit Heinkenszand voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Koninklijke onderscheidingen 2012Kees Kopmels uit Heinkenszand is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij kreeg de versielselenvan burgemeester Gerben Dijksterhuis tijdens de jaarlijkse bindingsavond van de brandweer in dorpshuis The Cameronian in Baarland. Kopmels heeft dertig jaar lang vrijwilligerswerk verricht voor de brandweer in zijn dorp. Hij was hoofdbrandwacht en bemande jaren de kantine. Sinds kort is Kopmels geen vrijwilliger meer, maar beroepskracht op de post Borssele.

2 november 141.204 zonnepanelen in Nieuwdorp staan aan

Zonnepark Scaldia ogeleverdHet –voorlopig- grootste zonnepark van Nederland is opgeleverd door bouwer IB Vogt: Scaldia in het Borsels-Vlissingse havengebied.
Scaldia bestaat uit een ring van 141.204 zonnepanelen om het havengebied.
Het park produceert per jaar gemiddeld 51.000 Megawatt-uur aan groene stroom, ongeveer wat 14.000 huishoudens jaarlijks gebruiken.
Lees verder

2 november Borsele maakt meer werk van Slag om de Schelde

De Slag om de ScheldeDe gemeente heeft een motie aangenomen om meer te gaan doen aan de herdenking van de Slag om de Schelde.
De Slag om de Schelde verdient een structurele, door de gemeente gefaciliteerde herdenking. Te beginnen in 2019, wanneer het 75 jaar geleden is dat de slag geleverd is.
De Slag, waarbij 150 burgers en 7500 soldaten omkwamen, vond deels plaats op Borsels grondgebied en was van beslissend belang bij de bevrijding van West-Europa, omdat vanuit het bevrijde Antwerpen doorgestoten kon worden naar Berlijn.
Lees verder

26 oktober Nelleke Dek-Melis uit's-Gravenpolder ontvangt Koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheidingen 2012Nelleke Dek-Melis uit 's-Gravenpolder is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ze kreeg de onderscheiding samen met Elly Hendrikse-Rijstenbil uit Kloetinge. Beide vrouwen zijn al jarenlang actief in de interkerkelijke gemeente 's-Gravenpolder. Daarnaast was Nelleke onder meer jarenlang lid van de WMO-raad in Borsele.

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen PZC
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland
PZC Regio de Bevelanden. Regio Bevelanden
Wat is er te doen op de Bevelanden. Agenda Bevelanden
Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).