Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 16-06-2017 8:10

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen PZC
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland

16 juni: Burgemeester Dijksterhuis geïnstalleerd.

G.M. DijksterhuisGisteren is tijdens een speciale raadsbijeenkomst Gerben Dijksterhuis geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Borsele.

Als kennismaking was er een rit met de Stoomtrein Goes-Borsele geregeld, met o.a. een muzikale ontvangst in Kwadendamme en een bezoek aan de vlindertuin.
Daarna was er een special raadsvergadering in de Stenge te Heinkenszand, waar zo'n 400 kinderen van de 3 basisscholen een erehaag vormden.
Na het afleggen van de eed en het omhangen van de ambtsketen was het dan officieel. Gerben Dijksterhuis is de nieuwe burgemeester van Borsele.

Gerben Dijksterhuis (42 jaar) volgt de heer Gelok op, die per 1 mei 2017 op eigen verzoek eervol ontslag is verleend.

Voor zijn benoeming in Borsele was de heer Dijksterhuis 7 jaar CDA-wethouder in de gemeente Zeewolde. Daarvoor had hij diverse commerciële functies, eerst in de Foodsector in Amsterdam en Zwolle en later voor de Amfors Groep (sociale werkvoorziening) in Amersfoort.

9 juni: Masterplan Nieuwdorp

Masterplan NieuwdorpVoor Nieuwdorp wordt een masterplan opgesteld, waarbij alle knelpunten in het dorp bekeken en (waar mogelijk) opgelost. Bij het opstellen worden de dorpsinwoners betrokken. In september komt een eerste bijeenkomst.

Dorpsbewoners die nu al een idee of suggestie hebben kunnen dit melden bij de dorpsraad of bij de gemeente:
pjavandewaart-koole@borsele.nl.

1 juni: Proef met opleiden statushouders tot kassenmedewerker

Proef met opleiden statushouders tot kassenmedewerkerDe gemeente start een proef met het opleiden van werkloze statushouders tot medewerker in de kassen in Westdorpe. Het project start met vijf mensen.
Het idee komt van de SGP/Christenunie fractie. De mensen krijgen een scholing van drie maanden. Ze worden opgeleid tot heftruckchauffeur in het opleidingscentrum glastuinbouw in Westdorpe.
Lees verder

31 mei: Borsele financieel gezond

Borsele financieel gezondVolgens de jaarrekening 2016 staat de gemeente er financieel goed voor.

De gemeente heeft vorig jaar vrijwel quitte gespeeld en de reserves zijn goed gevuld. Daarmee voldoet Borsele ruim aan alle voorwaarden die door het Rijk en de provincie zijn gesteld om een financieel gezonde gemeente te zijn.
Lees verder

18 mei: Ovezande houdt zijn supermarkt

Ovezande houdt supermarktOvezande behoudt zijn supermarkt. In januari overleed eigenaar Piet Baaijens. Zijn weduwe Bea Baaijens heeft besloten door te gaan met de Attent-winkel die zij bijna twintig jaar samen dreven in het dorp.
Deze week kreeg het hele dorp een brief met de mededeling dat Baaijens de winkel voortzet.
Brief op www.dorpskrantovezande.nl
Lees verder

13 mei: Lanschapspark Borsele moet bekender worden

Landschapspark BorseleBorsele wil het merk Landschapspark Borsele beter in de markt zetten.
Om het toerisme te bevorderen moeten de unieke waarden bekender worden.
De nadruk moet komen te liggen op ontspannen in een groene en relaxte omgeving.
Voeg daar leuke en interessante dagattracties aan toe zoals de Tropical Zoo, de Stoomtrein Goes-Borsele of het Bevrijdingsmuseum onder het motto "Landschapspark Borsele geeft je energie".
Lees verder

12 mei: 'Mister Blues' Peter Kempe van The Juke Joints krijgt lintje opgespeld

Koninklijke onderscheidingenPeter Kempe heeft tijdens de eerste dag van het jaarlijkse Bluesfestival in Kwadendamme een Koninklijke onderscheiding gekregen.
'Mister Blues' en drummer van The Juke Joints Peter Kempe was 25 jaar geleden de initiatiefnemer van het festival en is nog steeds een drijvende kracht.

Ieder jaar komen liefhebbers van over de hele wereld naar het dorp voor het festival. Sinds negen jaar regelt hij ook de band voor de gospeldienst op zondag, waarmee het bluesweekend wordt afgesloten.

Daarnaast organiseert hij ook de bluesroutes in Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Bergen op Zoom. Met name jong talent krijgt tijdens die evenementen altijd een kans.
Lees verder

11 mei: Ongerustheid over asbestterp

Asbestberg AMAC terrein baart zorgen Mensen in 's-Heerenhoek blijven bezorgd over de opslag van met asbest vervuilde grond op het voormalige Amacterrein.
Tijdens de voorlichtingsavond konden medewerkers van de gemeente en het RUD de twijfel bij de meesten niet wegnemen.
Het besluit is overigens al genomen door de gemeenteraad en de bezwaartermijn is verlopen.
Op het terrein komt een terp te liggen van asbestgrond, afgedekt met een laag grond van een meter dik.
Lees verder

4 mei: Posterwedstrijd

Posterwedstrijd Posters voor evenementen in Borsele zijn niet meer alleen om publiek te trekken, er is ook een prijs mee te winnen.
De culturele raad Borsele
en de bibliotheek roepen organisaties op om de posters in te leveren.

Een vakjury kiest de mooiste uit én volgend jaar is een overzichtstentoonstelling. Inleveren kan bij de bibliotheken in Heinkenszand en 's-Gravenpolder en het gemeentehuis.
Lees verder

29 april: Verswinkeltje 'Vers'hoed' geopend in Hoedekenskerke

Corry Quist en Dorien Kronenberg tijdens de opening van Vers'hoed Corry Quist heeft zaterdag haar verswinkeltje 'Vers'hoed' in Hoedekenskerke geopend.
Nadat ze een burnout kreeg in het onderwijs begon ze met jam maken van vers fruit. Van het een kwam het ander en nu kan iedereen in de garage achter haar huis aan de Achterweg er terecht voor groenten, fruit, aardappelen en eieren.

Voorzitter Dorien Kronenberg van de dorpsraad is er blij mee nadat er vele voorzieningen in Hoedekenskerke verdwenen de laatste jaren.
Inmiddels zitten er weer een kapper, een snoepwinkeltje, een computerexpert en nu dus ook een verswinkeltje.
Video van de opening.
Lees verder


Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).