Nieuws in de gemeente Borsele          Laatste wijziging: 15-08-2017 22:21

Zeeland Refinery
   Nieuwsarchief

Zoeken (na 2006): BN/DeStem
Gemeente: actueel evenementen PZC
Het weer in Zeeland. Omroep Zeeland

15 augustus: Dierenkerkhof Heinkenszand weer open

Dierenbegraafplaats HeinkenszandDe dierenbegraafplaats in Heinkenszand gaat op 1 oktober weer open.
Daarmee wordt het weer mogelijk om te kiezen tussen cremeren of begraven van een huisdier.

Het uitvaartcentrum en dierenpension worden overgenomen door Annabel Faase. Zij neemt de zaak over van de familie Prins, die het crematorium/pension tientallen jaren heeft gerund.

Lees verder

10 augustus: Wethouder Schenk schenkt stekken Anna Paulownaboom

Anna PaulownaboomWethouder Ad Schenk is tevens tuinliefhebber. Het is hem gelukt ruim zestig stekjes te kweken van de exotische Anna Paulownaboom.
De lastig te kweken Paulownaboom bloeit uitbundig in mei met paarsblauwe bloemen. Zo wordt Ovezande ook het Paulownadorp, hoopt hij. Geïnteresseerden mogen langskomen aan de Plataanweg voor een gratis stek.
Lees verder

5 augustus: Eiercrisis: ook pluimveebedrijf uit Nisse wordt geruimd

EierschandaalPluimveebedrijf J. C. P. Mol in Nisse moet 11.400 kippen ruimen en daarnaast 180.000 eieren vernietigen,
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft het bedrijf geblokkeerd omdat de giftige stof fipronil is aangetroffen.

Alleen verruien helpt in het getroffen bedrijf niet. Ongeveer de helft van de kippen moet geruimd worden.
Lees verder

3 augustus: CDA Borsele wil wetgeving hagelkanonnen

Hagelkanon'Regel het gebruik van anti-hagelkanonnen in de nieuwe omgevingswet. Dan zijn wij van de onzekerheid af.' Die hartenkreet heeft de CDA-fractie in Borsele namens fruittelers gestuurd naar de onderhandelaars van een nieuw kabinet en Tweede kamer fractiewoordvoerders.
Momenteel loopt er een procedure van Stichting BZZB bij de Raad van State.
Lees verder

15 juli: Verhoging startersleningen

Wethouder Kees WeststrateBorsele verhoogt het budget voor startersleningen naar 750.000 euro. Daarmee hoopt wethouder Kees Weststrate de komende jaren aan de stijgende vraag te voldoen.
Het maximum is 30.000 euro per woning en kan het verschil maken tussen wel of niet kunnen kopen. Het huis mag niet duurder zijn dan 190.000 euro.
Lees verder

10 juli: Pauselijke onderscheiding voor Ad Lijmbach

Ad LijmbachAd Lijmbach uit Lewedorp is zaterdagavond onderscheiden met de Pro Ecclesia et Pontifice, een hoge pauselijke onderscheiding.

Lijmbach kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de katholieke kerk in Lewedorp.

Ook was hij nauw betrokken bij de samenvoeging van alle parochies op Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland tot de nieuwe Pater Damiaanparochie.
Lees verder

5 juli: Vertraging besluit 2e supermarkt Heinkenszand

Wethouder Schenk: uitstel supermarktDe komst over de tweede supermarkt in Heinkenszand loopt vertraging op.
Wethouder Ad Schenk wilde graag voor de zomervakantie helderheid, maar duidelijkheid wordt niet voor de herfst verwacht.
Na gesprekken met gegadigden verwacht de gemeente van vijf partijen reactie om de weggevallen plek van Lidl op te vullen.
Lees verder

29 juni: Tweede isolatieronde verkeersherrie

Geluidsisolatie woningen BorseleDe gemeente start met een tweede ronde om woningen beter te beschermen tegen verkeerslawaai. Op zes plekken in de gemeente staan huizen die daar waarschijnlijk voor in aanmerking komen.
Daarvoor worden nieuwe geluidsmetingen gedaan. Woningen met veel verkeerslawaai in de huiskamers zijn al aangepakt door betere isolatie van gevels en ramen.
Lees verder

16 juni: Burgemeester Dijksterhuis geïnstalleerd.

G.M. DijksterhuisGisteren is tijdens een speciale raadsbijeenkomst Gerben Dijksterhuis geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Borsele.

Als kennismaking was er een rit met de Stoomtrein Goes-Borsele geregeld, met o.a. een muzikale ontvangst in Kwadendamme en een bezoek aan de vlindertuin.
Daarna was er een special raadsvergadering in de Stenge te Heinkenszand, waar zo'n 400 kinderen van de 3 basisscholen een erehaag vormden.
Na het afleggen van de eed en het omhangen van de ambtsketen was het dan officieel. Gerben Dijksterhuis is de nieuwe burgemeester van Borsele.

Gerben Dijksterhuis (42 jaar) volgt de heer Gelok op, die per 1 mei 2017 op eigen verzoek eervol ontslag is verleend.

Voor zijn benoeming in Borsele was de heer Dijksterhuis 7 jaar CDA-wethouder in de gemeente Zeewolde. Daarvoor had hij diverse commerciële functies, eerst in de Foodsector in Amsterdam en Zwolle en later voor de Amfors Groep (sociale werkvoorziening) in Amersfoort.

9 juni: Masterplan Nieuwdorp

Masterplan NieuwdorpVoor Nieuwdorp wordt een masterplan opgesteld, waarbij alle knelpunten in het dorp bekeken en (waar mogelijk) opgelost. Bij het opstellen worden de dorpsinwoners betrokken. In september komt een eerste bijeenkomst.

Dorpsbewoners die nu al een idee of suggestie hebben kunnen dit melden bij de dorpsraad of bij de gemeente:
pjavandewaart-koole@borsele.nl.


Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:Cor van der Bliek).