Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 6 februari 2013

Actie adopteer een schaap in Heinkenszand

Adopteer een schaapNu zowel de gemeente Borsele als de provincie geen extra subsidie geeft, beginnen Yvonne Nijssen en Rens Duvekot van schapenboerderij De Schaapskooi in Heinkenszand een nieuwe actie om de Zuid-Bevelandse schaapskudde overeind te houden.

Belangstellenden kunnen voor 25 euro een schaap adopteren. Voor dat bedrag krijgt de 'ouder' een adoptieformulier waarop het nummer van het schaap staat vermeld en van wanneer tot wanneer het schaap op de dijk staat. De echte liefhebber krijgt voor vijftig euro een adoptieschaap. Daarbij zit een waardebon voor twee personen voor een 'arrangement met de herder'. Op afspraak kunnen mensen dan met de herder meelopen. Zij vertelt dan over haar werk, de schapen en het werk van de herdershond.

Het ondernemersduo overhandigde vorige maand 2500 handtekeningen aan het gemeentebestuur voor behoud van de kudde. Ondanks deze massale steunbetuiging bleef de gemeente op het standpunt staan het particuliere schapenbedrijf geen subsidie te kunnen geven.

Het stopzetten van de subsidie was de directe aanleiding voor de overdracht van de schaapskudde van de gelijknamige stichting aan de schapenboerderij. De stichting draait nog wel op voor het betalen van een fikse schadevergoeding aan voormalige herders Koen Pille en Carola van den Handel. De stichting heeft echter geen geld.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.