Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 16 januari 2013

2500 handtekeningen voor behoud schaapskudde

Behoud Zuid-Bevelandse schaapskuddeYvonne Nijssen en Rens Duvekot van schapenboerderij De Schaapskooi hebben in twee weken tijd 2500 handtekeningen opgehaald voor behoud van de schaapskudde.

De handtekeningen zijn dinsdagochtend overhandigd aan locoburgemeester Ad Schenk van de gemeente Borsele. "Schapen horen hier in Zuid-Beveland. Dat hebben we de afgelopen twee weken zo veel gehoord", aldus Yvonne Nijssen. "Het draagvlak voor de kudde is enorm."

Het voorbestaan van de schaapskudde staat op het spel door een conflict tussen voormalige herders en het bestuur van de Stichting Zeeuwse Schaapskudde. Het bestuur moet de beide oud-herders volgens een uitspraak van de rechter een ton aan schadevergoeding betalen. De stichting heeft dat geld niet. "Als dit niet wordt opgelost zou dat het einde kunnen betekenen van de schaapskudde", zei locoburgemeester Schenk.

Overigens zetten wethouders Ad Schenk, Conny Miermans en Jan Zandee dinsdagmiddag ook hun handtekening voor behoud van de schaapskudde. "Het is ook ons er veel aan gelegen de schaapskudde te behouden. De kudde is belangrijk voor het toerisme", zei Schenk.

Zie ook filmpje van de schaapskudde.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.