Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 4 februari 2013

Raad Borsele praat niet meer over grafstenen

Raad Borsele zwijgt over grafstenenDe meeste fractievoorzitters hebben in het maandelijkse overleg besloten dat dit beladen onderwerp niet meer op de raadsagenda komt. "De meeste raadsfracties willen de discussie niet opnieuw gaan voeren", aldus wethouder Jan Zandee.

Vrijwilligers van de werkgroepen die de begraafplaatsen onderhouden, deden vorige maand nog een klemmend beroep op de gemeenteraad het eerder genomen besluit te heroverwegen. De werkgroep Heinkenszand stelde als compromis voor grafstenen waar niet meer voor is betaald 'om te draaien'. De stenen komen dan ondersteboven te liggen. Als de raad dan later zou besluiten het beleid toch terug te draaien, zou een dergelijk graf eenvoudig te herstellen zijn.

Vrijwilligers zijn zeer teleurgesteld over het besluit van het presidium (overleg tussen fractievoorzitters) de discussie niet meer te voeren.

Zie ook artikel: Alternatief plan voor behoud Borselse grafstenen en PZC-artikelen: Lokale Partij Borsele steunt actie werkgroep begraafplaats Heinkenszand en Vrijwilligers kerkhof Heinkenszand wellicht naar rechtbank

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.