Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 19 december 2012

Stelleplas Heinkenszand in beeld voor energiepark

De westkant van recreatieterrein Stelleplas in Heinkenszand lijkt de beste kans te maken voor de komst van het energiepark.

Het voormalige Amac-terrein in 's-Heerenhoek is afgevallen en de Staartsedijk bij de ingang van de Westerscheldetunnel is te complex.
Het energiepark, voorheen Energie Evoluon, komt uit de koker van de Stichting Land van Borsele, een samenwerkingsvorm tussen verschillende Borselse ondernemers met als doel Borsele beter op de kaart te zetten.

Uit tien potentiële vestigingslocaties waren er uiteindelijk drie gekozen. "Voor het voormalige Amac-terrein zijn inmiddels andere plannen", aldus woordvoerster Sandra Dekker van de stichting. "En als we alle procedures voor de Staartsedijk hebben doorlopen en de grond hebben verworven zijn we tien jaar verder. Het energiepark willen we toch voor die tijd gerealiseerd hebben."

Stelleplas lijkt volgens Sandra Dekker dus de meeste kans te hebben. "De locatie ligt bij de te verdubbelen Sloeweg en dus makkelijk bereikbaar."

Zie ook artikel: Sanering Amac-terrein 's-Heerenhoek begint en PZC-artikelen: Gestage metamorfose Stelleplas AMAC-terrein 's-Heerenhoek in beeld voor Energiepark

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.