Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 23 november 2012

Sanering Amac-terrein 's-Heerenhoek begint

Een Amac machineProjectontwikkelaar AM Wonen in Terneuzen begint op 10 december met de sanering van het voormalige Amac-terrein in 's-Heerenhoek.

In de grond zitten verfresten en asbest. De vervallen loodsen worden nog niet gesloopt omdat de daken asbesthoudend materiaal bevatten. "We zijn met een formule bezig om dit asbest te verwijderen. Ik verwacht dat de loodsen in het eerste kwartaal van 2013 gesloopt kunnen worden", zegt wethouder Jan Zandee van de gemeente Borsele.

Het vervallen terrein en de bouwvallige loodsen zijn de inwoners van 's-Heerenhoek al jaren een doorn in het oog. Onlangs is nog massaal een petitie ondertekend waarin werd opgeroepen zo snel mogelijk iets aan deze situatie te doen.

Zo is het terrein vrij eenvoudig bereikbaar voor bijvoorbeeld spelende kinderen. De veiligheid is in het geding. Secretaris Paula de Moor van de dorpsraad reageerde donderdag daarom verheugd op de aankomende sanering. "Of wij blij zijn? Wat denkt U. Ook wij als dorpsraad dringen al heel lang aan op de noodzakelijke sanering. Het terrein is gewoon gevaarlijk."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.