Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 27 november 2012

Borsele kan nieuwe hoogspanningverbinding niet stoppen

De aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Tilburg niet te stoppen'De aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Tilburg is niet tegen te houden.'

Dat zegt wethouder Ad Schenk van de gemeente Borsele. "De nieuwe verbinding is een zaak van nationaal belang. Daar kunnen wij niets aan veranderen." Schenk zegt dat naar aanleiding van de weigering van twaalf landbouwers in Borsele medewerkers van elektriciteitstransporteur Tennet toestemming te geven op hun land onderzoek te doen naar de plaatsing van de geplande masten. In Borsele komen er 41 te staan. Betrokken boeren vrezen voor hun gezondheid en dat van hun dieren en een deugdelijke vergoeding is volgens hen niet geregeld. Zij krijgen echter binnenkort een brief van de Borselse burgemeester Jaap Gelok in de bus met de mededeling dat ze het grondonderzoek moeten toestaan. Hen wordt een gedoogverplichting opgelegd. "Wij snappen de ongerustheid heel goed maar toestemming geven voor het grondonderzoek wil nog helemaal niet zeggen dat ze daarmee ook automatisch de plaatsing van de masten moeten toestaan. Het onderzoek is de eerste stap in een langdurig proces."

Zie eerder artikel: Verzet landbouwers Borsele tegen nieuwe hoogspanningsleiding neemt toe

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.