Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 19 november 2012

Verzet landbouwers Borsele tegen nieuwe hoogspanningsleiding neemt toe

Verzet tegen stroomleidingSteeds meer landbouwers verzetten zich tegen de aanleg van een nieuwe hoogspanningsverbinding van Borssele naar Tilburg. Twaalf landbouwers in de gemeente Borsele geven medewerkers van elektriciteitstransporteur Tennet geen toestemming op hun land onderzoek te doen.
Zes daarvan hebben inmiddels advocaat Hans Mieras uit Kapelle ingeschakeld om hun belangen te behartigen. Ook vanuit Kapelle en Reimerswaal klinkt verzet.

"Voor mij en mijn gezin heeft de hoogspanningsleiding ernstige gevolgen. Als die leiding er komt, kan er mogelijk dementie en kanker voorkomen", stelde landbouwer Kees Goense uit 's-Heerenhoek eerder in een brief aan de Borselse gemeenteraad.

Naar aanleiding van deze brief en de discussie in de gemeenteraad heeft burgemeester Jaap Gelok zich opgeworpen als bemiddelaar om partijen dichter bij elkaar te brengen. Het dagelijks gemeentebestuur bespreekt dinsdag welke mogelijkheden er zijn.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.