Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 13 november 2012

450 mensen op straat door faillissement Thermphos

ThermPhos faillietFosforproducent Thermphos in Vlissingen-Oost zal bij de rechtbank faillissement aanvragen.

Bewindvoerder Steven van Boven heeft het personeel laten weten geen andere uitweg meer te zien. Het bedrijf verkeerde sinds anderhalve maand in surseance van betaling en kon het daardoor nog even uitzingen. De bodem van de voorraad fosforerts is echter in zicht en geld om nieuwe grondstof te kopen is er niet meer.

Voor een deel van de 450 personeelsleden wordt ontslag aangevraagd. Een ander deel krijgt eveneens ontslag, maar wordt verzocht nog even door te werken met behoud van uitkering. Een klein aantal personeelsleden zal voorlopig in dienst blijven om zorg te dragen voor de veiligheid van de fabriek, zei Van Boven vanavond in een reactie op de faillissementsaanvraag. De bewindvoerder is nog steeds hoopvol gestemd op een doorstart van Thermphos.

Twee ploegendiensten zijn aan het eind van de middag geinformeerd over een ophanden zijnd faillissement. De vakbonden CNV en FNV zijn onthutst over de plotselinge ontwikkelingen. Ze delen evenwel het optimisme van de bewindvoerder dat een doorstart mogelijk blijft en de kans daarop nu wellicht zelfs groter wordt, omdat een koper verschoond blijft van de huidige schulden van Thermphos.

Zie eerder artikel: Thermphos vraagt uitstel betaling aan

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.