Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 25 september 2012

Thermphos vraagt uitstel betaling aan

Thermphos in financiŽle problemenFosforproducent Thermphos bij Nieuwdorp heeft maandag bij de rechtbank uitstel van betaling aangevraagd. De maatregel is genomen om een mogelijk faillissement te voorkomen, aldus directeur Rob de Ruiter.

Drie curatoren zijn aangesteld om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Thermphos praat enige tijd met andere investeerders om het bedrijf meer financiële zekerheid te geven. De salarissen van het personeel worden gewoon uitbetaald, aldus De Ruiter.

De directie zegt er vertrouwen in te hebben dat surseance van betaling lucht biedt voor een doorstart. Volgens De Ruiter is er 'constructief overleg met de bonden en de ondernemingsraad'. 'Er is genoeg licht om er samen uit te komen.'

Bij Thermphos werken ruim vierhonderd mensen. Het personeel werd al eerder ingelicht.

CNV Vakmensen noemt het aanvragen van uitstel van betaling 'pijnlijk'. De bond wil snel overleg met de directie over het doorbetalen van de salarissen. Bestuurder Peter Vlaming zegt rekening te houden 'met een kwalijke afloop'

Zie ook PZC-artikjelen:
Snel verzoek om aanstelling curatoren Thermphos verrast gedeputeerde De Reu

CNV: groene koers Thermphos enige weg naar behoud banen

Kamerleden: 'Arbeidsplaatsen Thermphos moeten behouden blijven'a

Surseance Thermphos raakt Delta hard
D66 spoort Europa aan om Thermphos te helpen

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.