Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 1 november 2012

Baarland, Nisse en Ovezande genomineerd voor Duurzaam Diekendamme

Dorpskern NisseDrie dorpsteams uit de gemeente Borsele hebben een nominatie in de wacht gesleept voor de hoofdprijs van 50.000 euro in het project Duurzaam Diekendamme.
Op 12 december zal de jury tijdens de finale bekend maken wie de uiteindelijke winnaar wordt. De drie teams krijgen dan nog een kans om hun plan en projectvoorstellen aan de jury, dorpsgenoten en genodigden te presenteren.

In het project Duurzaam Diekendamme, dat dit voorjaar van start is gegaan, zijn alle dorpen van de gemeente uitgedaagd om een plan te maken om hun dorp op termijn klimaatneutraal en duurzaam te maken. Vijf van de negen aangemelde dorpsteams teams zijn er uiteindelijk in geslaagd om voor de deadline van 1 oktober hun duurzame dorpsplan in te dienen. De jury, die wordt voorgezeten door Sjaak Elenbaas (voorzitter van de Ondernemers Vereniging Borsele), heeft de nominaties nu bekend gemaakt. De teams uit Baarland, Nisse en Ovezande zijn hiervoor aangewezen.

De plannen van de genomineerde dorpen worden volgens de jury alle drie gekenmerkt door een verassend hoge kwaliteit. De opzet, uitwerking en vormgeving zijn boven verwachting goed. Ze geven aan waartoe een dorp in staat is, wanneer een team van vrijwilligers, in samenspraak met de dorpsraad en bewoners , zich sterk maakt voor de leefbaarheid en de toekomst van hun dorp. En dat is veel, zo blijkt uit de inzendingen.

De initiatiefnemers van het project Duurzaam Diekendamme, het Zeeuws Klimaatfonds en de stichting Land van Borsele, zijn zeer ingenomen met de resultaten van het project. De stichting en de gemeente Borsele zullen de dorpen die aan de slag willen met hun plannen verder ondersteunen. Na de uitreiking van de hoofdprijs, die beschikbaar is gesteld door het Zeeland Refinery fonds, zullen deze partijen hierover met de dorpsteams in overleg gaan.

Zie ook artikel: Slag om meest duurzame dorp Borsele en PZC-artikelen: Duurzaam Diekendamme leeft in Ovezande en Gemeente Borsele gaat voor duurzaamste gemeente van Nederland

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.