Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 20 april 2012

Slag om meest duurzame dorp Borsele

Zeeuws KlimaatfondsBij de verkiezing van het meest duurzame dorp van de gemeente Borsele gaat het niet alleen om zonnecollectoren, een windmolen in de tuin of andere energiebesparende maatregelen.

Het kan ook gaan om een dorpsconciërge, een wijkverpleegster, een gezamenlijke moestuin of het lenen van elkaars gereedschap. "Duurzaamheid en leefbaarheid bestaan natuurlijk al veel langer maar het is de eerste keer dat beide aspecten met elkaar worden verbonden", zegt Ad Phernambucq van het Zeeuws Klimaatfonds uit Ovezande. Dat gebeurt met het project Duurzaam Diekendamme. Het Zeeuws Klimaatfonds en het bedrijvennetwerk Duurzaam Borsele werken in dit project samen met ondersteuning van de gemeente.

Duurzaam Diekendamme is een uniek project waarmee inwoners van de gemeente Borsele hun dorp ontwikkelen tot het meest duurzame dorp van Nederland. Op maandag 23 april is de startbijeenkomst in de Stenge in Heinkenszand (aanvang 19.15 uur). Daar zijn alle inwoners van Borsele die een bijdrage willen leveren aan de verduurzaming van hun eigen dorp van harte welkom. Eind 2012 krijgt het team met het beste plan onder meer een hoofdprijs van € 50.000. Duurzaam Diekendamme is een initiatief van het ‘Bedrijvennetwerk Duurzaam Borsele’ en het Zeeuws Klimaatfonds.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.