Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 1 augustus 2012

Studie huisvesting Polen 's-Heerenhoek

Arbeidsmigranten ing voormalig AMAC-terreinAB Zeeland, een uitzendbureau voor arbeidsmigranten uit Goes gebruikt het komende half jaar om de haalbaarheid van een gebouw voor maximaal honderd arbeidsmigranten op het Amac-terrein in 's-Heerenhoek te onderzoeken. "Als dat lukt gaan we zeker met het dorp overleggen", zegt directeur Wim van Groningen. AB Zeeland heeft al een principe-akkoord gesloten met de ontwikkelaars van het Amac-terrein in 's-Heerenhoek over de huisvesting van honderd arbeidsmigranten.

Volgens Van Groningen zijn er in Zeeland voldoende buitenlandse werknemers om meerdere panden, verspreid over Zeeland, te kunnen exploiteren. "Dit zal zeker het geval zijn bij het aantrekken van de woningmarkt als huiseigenaren besluiten hun te koop staande woning niet langer aan buitenlandse arbeiders te verhuren. Ik verwacht dat andere partijen daar op in zullen spelen. Wij beperken ons tot 's-Heerenhoek.

Zie eerder artikel: Sanering AMAC-terrein 's-Heerenhoek komt eraan

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.