Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 28 juli 2012

Sanering AMAC-terrein 's-Heerenhoek komt eraan

Sanering voormalig AMAC-terreinDe sanering van het AMAC-terrein in 's-Heerenhoek start mogelijk voor 1 januari 2013. Dat is althans de voorwaarde van de provincie om de subsidie voor deze grote schoonmaak te kunnen verlenen.
AM Zeeland, een van de eigenaren van het terrein met daarop vervallen loodsen, doet zijn uiterste best om deze datum te halen. De ontwikkelaar heeft dat laten weten in een brief aan de gemeente Borsele.

Deze sanering is nodig om toekomstige ontwikkelingen op het terrein mogelijk te maken. De plannen zijn nog zeer prematuur. Op dit moment wordt gedacht aan de realisatie van appartementen op de hoek Cingeldijk/Prins Hendrikstraat (locatie Oude Smidse), een commerciële ruimte (geen supermarkt waaraan eeerder werd gedacht) en een bedrijfsverzamelgebouw, reguliere woningbouw op een deel van het terrein en huisvesting voor arbeidsmigranten, met name gericht op het Sloegebied. Tot op heden is gesproken over één gebouw voor 150 arbeidsmigranten. In het gebouw zal een beheerder aanwezig zijn. De ontwikkelaars (AM Zeeland, Sagro en Fraanje) hebben een principe akkoord gesloten met AB Zeeland (een uitzendbureau voor arbeidsmigranten) over de huisvesting van honderd arbeidsmigranten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.