Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 3 februari 2012

's-Heer Abtskerke maakt kans op woningbouw

Nieuwbouw in 's-Heer Abtskerke dichterbijHet dorp 's-Heer Abtskerke lijkt na een periode van een dikke twaalf jaar weer kans te maken op woningbouw. Er zit een overeenkomst aan te komen tussen projectontwikkelaar Klaas de Ruiter en de gemeente Borsele over de aankoop van de voormalige boomgaard.
De Ruiter kocht de boomgaard jaren geleden voor veel geld met de bedoeling er woningen op te bouwen. Door de recessie is dat niet gelukt waardoor De Ruiter van de grond af wil. De gemeente heeft grond naast de boomgaard waarop zeven starterswoningen gebouwd kunnen worden, maar kan daar niet bouwen omdat op de oude boomgaard nog een spuitzone ligt. De provincie staat woningbouw in de buurt van een dergelijke spuitzone niet toe.

De projectontwikkelaar zei eerder in de PZC dat hij bereid is zijn grond voor een zeer schappelijke prijs te verkopen aan de gemeente. En dat lijkt nu te gebeuren, maakte wethouder Marga Vermue donderdagavond kenbaar tijdens de vergadering van de gemeenteraad. "De handtekeningen zijn weliswaar nog niet gezet, maar er is mondelinge overeenstemming. Dat is goed nieuws voor 's-Heer Abtskerke."

Zie ook artikel: Dorpsraad 's-Heer Abtskerke bezorgd over toekomst dorp

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.