Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 3 januari 2012

Dorpsraad 's-Heer Abtskerke bezorgd over toekomst dorp

Betaalbaar wonen voor jongeren onhaalbaarDe dorpsraad van 's-Heer Abtskerke is zeer bezorgd over de toekomst van het dorp.
Volgens dorpsraadvoorzitter Marja Zijderveld-Grootenboer is het voor jongeren uit het dorp vrijwel onmogelijk een leuk en betaalbaar huis te kopen waardoor ook de toekomst van de school en het verenigingsleven op het spel staat. "Het zou een slechte zaak zijn wanneer er alleen een ouderensoos en bejaardengym over zou blijven vanwege het niet meer aanwezig zijn van jonge mensen op het dorp", stelt de voorzitter in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente Borsele heeft grond naast een boomgaard aan de Colenshoek waar in principe een rijtje van zeven starterswoningen gebouwd kan worden, maar volgens wethouder Marga Vermue gooit de provincie roet in het eten. De grond ligt in een zogenaamde spuitzone van deze oude boomgaard. In een dergelijke zone mag niet worden gebouwd. De boomgaard wordt echter niet meer als zodanig gebruikt. "Er gebeurt niets meer met die oude bomen. Wij hoopten dat de provincie de spuitzone zou schrappen maar dat is spijtig genoeg niet gebeurd."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.