Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 11 januari 2012

'Oude loodsen 's-Heerenhoek snel slopen'

Voormalige loodsen AMAC in slechte staatOmwonenden van het AMAC-terrein in 's-Heerenhoek zijn met een actie begonnen om zo snel mogelijk de oude loodsen op dit terrein te laten slopen.

Volgens hen is de veiligheid in het geding. Deze actie mondt uit in een petitie die aan het gemeentebestuur van Borsele wordt aangeboden.

In een van de loodsen stond onlangs een caravan in brand. Deze brand werd snel door de brandweer geblust maar zorgde voor onrust onder de bevolking van 's-Heerenhoek. Op de oudere gebouwen zouden zich nog asbest platen bevinden. De loodsen staan er al jaren verlaten en bouwvallig bij.

Een van de ondertekenaars van de petitie is de dorpsraad van 's-Heerenhoek. "Het is terrein is weliswaar afgezet, maar mensen kunnen toch zonder al te veel moeite op het terrein komen", zegt dorpsraadvoorzitter Wim Hoogesteger. "Er zijn al gaten in de muur gemaakt. Wij hebben deze situatie al een tijd geleden aangekaart bij de gemeente maar tot nu toe zonder resultaat."

Zie eerder artikel: PvdA bezorgd over veiligheid loodsen 's-Heerenhoek

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.