Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 5 januari 2012

PvdA bezorgd over veiligheid loodsen 's-Heerenhoek

Voormalige loodsen AMAC in slechte staatDe PvdA-fractie in de gemeente Borsele is zeer bezorgd over de bouwvallige staat van de leegstaande loodsen op het voormalige AMAC-terrein in 's-Heerenhoek.
In een van die loodsen brandde afgelopen maandag een caravan uit.

Die brand is voor fractievoorzitter Arno Witkam reden vragen te stellen aan het college. Deze vragen komen donderdagavond aan de orde tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

De brand leidde volgens Witkam tot ongerustheid onder de bevolking van 's-Heerenhoek. "Naar horen zeggen bevinden zich op de oudere gebouwen nog asbest platen. De loodsen staan er al jaren verlaten en bouwvallig bij."

Eigenaar van de loodsen is sinds kort projectontwikkelaar AM Wonen. De ontwikkelaar wil graag haast maken met de ontwikkeling van dit gebied, aldus woordvoerder Gino van Driessche. "We hebben de ontwikkeling momenteel in onderzoek." Zo lang nog niet bekend is wat gaat gebeuren, blijven de loodsen staan.

Zie ook vervolgartikel: 'Oude loodsen 's-Heerenhoek snel slopen'

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.