Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 16 december 2011

Uitstel vergunningaanvraag tweede kerncentrale

Uitstel vergunning 2e kerncentraleDe vegunningaanvraag voor de tweede kerncentrale Borsele is uitgesteld.
Dat heeft de directie donderdag besloten, zo liet een woordvoerster weten. Delta heeft meer tijd nodig om de business case rond te krijgen. Er bestaan ook nog te veel vragen met betrekking tot het investeringsklimaat in Nederland en over de mogelijke partners. "Zonder partner geen project", aldus Delta in een persverklaring.

Aanvankelijk was de bedoeling dat de vergadering van aandeelhouders van Delta donderdag 22 december een besluit zou nemen over de bouw van de tweede kerncentrale. Het energiebedrijf verwacht nu pas in juni een nieuw voorstel naar de aandeelhoudersvergadering te kunnen voorleggen.

Gedeputeerde Kees van Beveren - hij vertegenwoordigt de provincie in de aandeelhoudersvergadering van Delta - toonde zich ietwat verwonderd over de stap van Delta. „Er is de afgelopen weken vaak aangedrongen op uitstel. Dat kon volgens Delta niet en nu blijkt het ineens wel mogelijk.” Ook de energie-woordvoerders van de partijen in de Tweede Kamer vragen zich steeds meer af of Delta de bouw van een nieuwe kerncentrale financieel wel aankan.

Zie eerder artikel: Kamer verwerpt steun Borssele II

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.