Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 8 december 2011

Kamer verwerpt steun Borssele II

Geen steun 2e kamer kerncentraleDe Tweede Kamer wil niet dat belastinggeld wordt gestopt in de bouw van een tweede kerncentrale.
Dat blijkt uit een rondgang langs Tweede Kamer-fracties.

Gedeputeerde Kees van Beveren wil dat het Rijk financieel bijdraagt aan de bouw van een nieuwe kerncentrale. Hij gaat steun vragen aan minister Maxime Verhagen (Energie) en de Tweede Kamer. Die ziet er niets in. "We steken geen subsidie in windmolens en niet in kernenergie", stelt Roland van Vliet (PVV).

"Wat mensen nog steeds niet begrijpen: het geld is op. De laatste euro's zijn naar Griekenland gegaan. Dus als gedeputeerde Van Beveren geld wil, dan moet hij dat in Griekenland halen."

GroenLinks heeft vragen gesteld over mogelijke staatssteun voor de bouw van een tweede kerncentrale.

Tot nu toe zei minister Maxime Verhagen van Economische Zaken dat er geen belastinggeld wordt gestoken in de nieuwe kerncentrale, omdat dat staatssteun zou zijn. GroenLinks wil nu dat de minister die belofte herhaalt.

De partij heeft de minister gevraagd de vragen voor 16 december te beantwoorden. Op die dag moet Provinciale Staten in Zeeland besluiten of energiemaatschappij Delta mag starten met de aanvraagprocedure voor een vergunning voor een nieuwe kerncentrale.

Zie ook PZC-artikel: Ook Veere tegen krediet voor tweede kerncentrale Borssele

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.