Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 21 november 2011

Raad Borsele wil besluit over renovatie gemeentehuis uitstellen

Het afgekeurde eerste ontwerp van het gemeentehuis BorseleBesluitvorming over de renovatie van het gemeentehuis in Heinkenszand door de gemeenteraad wordt zo goed als zeker uitgesteld tot januari.
Er zijn nog te veel vragen over onder meer de financiering en de te treffen maatregelen. "Het is mooi dat er een nieuw plan op tafel ligt dat met een investering van 2,7 miljoen euro een stuk goedkoper is dan eerdere plannen, maar er zijn nog vragen waar we eerst antwoord op willen hebben", zegt fractievoorzitter Ad Schenk van het CDA.

De gemeenteraad is onlangs geïnformeerd over de renovatieplannen. Alle fracties zijn overtuigd van de noodzaak. Het gemeentehuis voldoet niet aan de arbo-eisen, het dak is lek en in de zomer is het er veel te warm. En de uitstraling is gedateerd.

Het college wil de gemeenteraad volgende maand een besluit laten nemen over de renovatie. "Maar dat is wel heel erg snel", vindt Schenk.De meeste fracties steunen het pleidooi van Schenk.

Zie ook artikel: Facelift voor gemeentehuis Borsele

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.