Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 11 november 2011

Facelift voor gemeentehuis Borsele

Het afgekeurde eerste ontwerp van het gemeentehuis BorseleHet gemeentehuis van Borsele is dringend aan renovatie toe. Het dak is lek, in de zomer is het er veel te warm en de verwarming draait in de winter overuren. De uitstraling is op zijn zachtst gezegd gedateerd. Het pand voldoet niet meer aan de Arbo-normen.

"Het is maar goed dat we geen controle hebben gehad. Anders zouden we de tent moeten sluiten", zegt burgemeester Jaap Gelok.

Over de renovatie van het gemeentehuis, nieuwbouw is vooral in deze tijd van bezuinigingen al helemaal niet te betalen, wordt al jaren gesproken. Atelier Kempe Thill uit Rotterdam kreeg begin 2010 de opdracht een verbouw- en uitbreidingsplan voor het gemeentehuis te maken (zie foto). Het college wilde voor de uitbreiding en renovatie maximaal 7,5 miljoen euro uittrekken. Deze investering werd echter niet meer verantwoord geacht door de bezuinigingen die ook Borsele moest doorvoeren.

De noodzaak tot aanpassing en renovatie bleef echter aanwezig. Kempe Thill ging terug naar de tekentafel en presenteerde donderdagavond aan de leden van de gemeenteraad een versoberd plan. "Niet overdreven, maar wel eigentijds", vat burgemeester Gelok samen.

Voor een investering van 2,7 miljoen euro krijgt het gemeentehuis wel een totaal andere uitstraling. Dat komt vooral door veelvuldig gebruik van glas en de tegeltjes die tegen de bestaande gevels worden geplakt. Verder worden vooral de arboproblemen aangepakt.
Als de gemeenteraad akkoord gaat met het plan, begint de renovatie in mei volgend jaar. De klus moet voor de kerstvakantie klaar zijn.

Zie ook artikel: Raad Borsele wil besluit over renovatie gemeentehuis uitstellen

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.