Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 12 november 2010

Melkschapenbedrijf neemt schaapskudde over

Melkschapenbedrijf De Zwaakse Weel neemt Zeeuwse Schaapskudde overDe Zeeuwse Schaapskudde komt in handen van melkschapenbedrijf De Zwaakse Weel in Kwadendamme. Het bestuur van de Stichting Zeeuwse Schaapskudde heeft gisteren besloten om afstand van de kudde te nemen.

Rens Duvekot en Yvonne Nijssen van De Zwaakse Weel nemen in elk geval volgend jaar het beheer van de kudde en het bezoekerscentrum bij de Schaapskooi op zich. Zij hebben de intentie om hun bedrijf op termijn te verhuizen naar de plek van de Schaapskudde bij Nisse. "Wij zijn al lange tijd op zoek naar een grotere plek. Daarvoor was lang een locatie op Langeweegje in beeld, maar toen kwam ons dit ter ore", vertelt Nijssen. "Het is bijvoorbeeld de bedoeling dat wij bij de Schaapskooi laten zien hoe wij schapen melken en ook onze boerderijwinkel krijgt er een plek. We willen ook met de kudde over de bloemdijken blijven lopen. Volgende week bespreken we verder hoe we de schaapskudde een levensvatbare toekomst kunnen garanderen."

Voorzitter Jaap Gelok van de Stichting Zeeuwse Schaapskudde is blij met de voorgenomen overname."Wij zijn verheugd dat we op deze manier de toekomst van de schaapskudde kunnen bestendigen. Wij blijven als stichting voorlopig nog wel bestaan. Volgend jaar is een overgangsjaar. Een werkgroep bekijkt hoe we de intentieverklaring tot samenwerking met het melkschapenbedrijf in de praktijk kunnen vertalen", vertelt Gelok.

Zie ook eerder bericht: VVD wil schaapskudde kans geven

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.