Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 3 november 2010

VVD wil schaapskudde kans geven

Perikelen bij de Zeeuwse SchaapskuddeDe VVD-fractie in de gemeente Borsele wil de Zeeuwse Schaapskudde in Nisse nog een kans geven. Daarom dienen de liberalen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in om de jaarlijkse subsidie van 25.800 euro aan Stichting De Zeeuwse Schaapskudde niet abrupt stop te zetten.

Het college van burgemeester en wethouders wil de subsidie aan de stichting stopzetten vanuit bezuinigingsoogpunt én de gedachte dat het runnen van een schaapskudde geen primaire taak voor een gemeente is. De VVD wil de subsidie geleidelijk afbouwen, tenminste over een periode van vijf jaar. "De stichting is onafhankelijk, maar heeft door de historie een vrij nauwe band met de gemeente.

Geleidelijk minder subsidie is prima, maar dit lijkt meer op een liquidatie. Ook omdat de provincie de stichting ook al twintig procent kort", zegt raadslid Leon Mol.

Zie ook PZC-artikelen: Brabants bedrijf helpt Zeeuwse Schaapskudde, Herder Pille bezint zich op toekomst bij Schaapskudde, PvdD: zet herder op non-actief, Voorlopig geen aanhouding schaapsherder, Zeeuwse kudde zoekt nieuwe herder, Perikelen rond kudde schaden imago

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.