Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 28 juli 2010

Colleges geven opdracht voor bezuinigingsplan musea

Culturele Raad tegen uittreding uit MuseumregelingDe colleges van Goes, Borsele en Noord-Beveland hebben dinsdag bepaald. Kapelle neemt donderdag een besluit, maar dat zal de andere gemeenten volgen. De collegebesluiten dragen het bestuur van de gemeenschappelijke regeling voor beide musea op een werkgroep in te stellen die half september een plan van aanpak presenteert. Uit dat plan moet blijken hoe de musea tegen lagere kosten overeind kunnen blijven. Ze ontvangen nu jaarlijks 481.000 euro. Volgend jaar moet er drie procent worden bezuinigd. Daar bovenop komt op termijn een korting van Goes van 75.000 euro. Bovendien is de kans groot dat de gemeenteraad van Borsele in december besluit uit de gemeenschappelijke regeling te stappen, waarmee de financiële bodem van de musea nog dunner zou worden. Een dergelijk besluit heeft, gezien de opzegtermijn, pas daadwerkelijk gevolgen in 2013.

Zie ook artikel: Musea krijgen een jaar respijt, Culturele Raad tegen uittreding Borsele uit museumregeling, Fundament onder museum dreigt in te storten

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.