Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 19 november 2009

Culturele Raad tegen uittreding Borsele uit museumregeling

Culturele Raad tegen uittreding uit MuseumregelingDe Culturele Raad Borsele wil dat de gemeente Borsele deelnemer blijft in de gemeenschappelijke regeling Museum Zuid- en Noord-Beveland (museum in Goes en fruitteeltmuseum in Kapelle). Het Borselse college van B & W is van plan het samenwerkingsverband van vier Bevelandse gemeenten te verlaten.
Een voorstel is naar de gemeenteraad gestuurd, die zich daar 3 december over buigt. Volgens de Culturele Raad zal de uittreding van Borsele een aderlating betekenen voor het behoud van regionaal cultureel erfgoed. Bovendien is het een toeristische trekpleister, stelt de raad. Hij denkt ook dat het beleidsplan van het museumbestuur juist tot beter opgezette en beter bezochte Bevelandse musea zal leiden. De Culturele Raad Borsele doet dan ook een dringend beroep op de gemeenteraad om het voorstel van burgemeester en wethouders naast zich neer te leggen.

Zie ook eerder artikel: Fundament onder museum dreigt in te storten

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.