Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 22 december 2009

School Ellewoutsdijk dicht

Staatssecretaris Sharon DijksmaStaatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma blijft bij haar besluit om de basisschool De Linden in Ellewoutsdijk volgend schooljaar te sluiten.
Dat heeft zij de gemeente Borsele maandag per brief laten weten. Ze geeft aan dat de school al gedurende drie opeenvolgende jaren minder leerlingen telde dan de vereiste 23. Zij vindt het niet wenselijk om hier bovenop opnieuw een uitzondering te maken. Een verzoek van de gemeente en een werkgroep ten spijt.

Wethouder Jan Zandee van de gemeente Borsele spreekt van een grote teleurstelling. Hij spande zich samen met de dorpsraad, de werkgroep Ellewoutsdijk en veel inwoners in om de school open te houden. Nu de staatsecretaris haar finale oordeel heeft gegeven, gaat Zandee aan de slag gaan om samen met de betrokkenen te investeren in de veranderingen die de opheffing van de school voor de kinderen en de ouders met zich meebrengt en kwalitatief hoogwaardig onderwijs binnen handbereik te houden.

Zie eerder artikel: Ellewoutsdijk hoopt op coulance van Dijksma

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.