Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 13 januari 2009

Kerncentrale voor helft in Duitse handen

Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) grijpt niet in om te voorkomen dat de kerncentrale Borssele in Duitse handen valt. Het Duitse energiebedrijf RWE maakte maandag bekend Essent, dat voor de helft eigenaar is van de kerncentrale, te willen overnemen.

Kerncentrale voor helft in Duitse handen"Het is in eerste instantie aan de aandeelhouders om zich over de overname uit te spreken", zegt een woordvoerder van het ministerie. Van der Hoeven zei dit najaar nog dat de kerncentrale omwille van de veiligheid en om strategische redenen niet in buitenlandse handen mag vallen. Het Zeeuwse energiebedrijf Delta, dat de andere helft van de aandelen bezit, wil graag volledig eigenaar van de kerncentrale worden.

Greenpeace waarschuwt dat RWE geen goede reputatie heeft wat kernenergie betreft.

Zie ook PZC-artikelen: Delta wil volle eigendom kerncentrale en Laat de staat maar deelnemen in de kerncentrale Borssele en RWE economisch eigenaar kerncentrale Borssele

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.