Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 10 november 2007

Toch geen onafhankelijk onderzoek bij schaapskudde: aangifte in beraad

De politie neemt de aangifte in behandeling van exvrijwilligers over vermeende dierenmishandeling bij de Zeeuwse Schaapskudde in Heinkenszand.

De Zeeuwse schaapskudde negatief in het nieuwsWoordvoerder A. Don meldde gisteren dat de politie met justitie overlegt over hoe de vorige week gedane aangifte kan worden behandeld. "Wellicht zijn er foto's", gaf Don aan. Een gesprek tussen Zeeuws vertegenwoordiger R. Ossewaarde van de Partij voor de Dieren en het bestuur van stichting Zeeuwse Schaapskudde is ondertussen op niets uitgelopen. Uitlatingen van Ossewaarde - dat het bestuur en de herder zouden moeten vertrekken - hebben voor het bestuur de deur dichtgedaan. Er komt geen onafhankelijk onderzoek. Ossewaarde zegt de behandeling van de aangifte af te wachten.

Zie ook: Onafhankelijk onderzoek bij Zeeuwse schaapskudde en PvdD roept vrijwilligers Zeeuwse schaapskudde op aangifte te doen
PZC-artikelen: 'Niet met modder gooien' en Schaapskudde stuurt vrijwilligers weg, Ex-vrijwilligers doen aangifte en Herder werkt gewoon professioneel

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.