Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 6 september 2007

Pleidooi om aanrijdtijd brandweer Westerscheldetunnel te verkorten

DeWesterscheldetunnel NV moet de langere maximale aanrijtijd voor brandweerhulp uit Borsele accepteren, zolang andere Zeeuwse gemeenten dan Borsele en Terneuzen én de tunnel zelf weigeren een bijdrage te leveren aan hulpverlening in de tunnel.

Aanrijdtijd brandweer Westerscheldetunnel te langBorselse raadsleden geven in het algemeen deze reactie op het recente pleidooi van de tunneldirectie om de door Borsele tot twintig minuten verruimde maximale aanrijtijd terug te draaien.
PvdA-raadslid D. Welleman is de enige die ’wel wat begrip’ kan opbrengen voor de ongerustheid bij de tunneldirectie. De druk om de aanrijtijd te bekorten moet er volgens hem op blijven zitten. „Een directe aansluiting vanaf Borssele op de tunnelweg zou al veel helpen”, stelt Welleman. „Brandweerwagens uit Borssele hoeven dan niet via polderwegen naar de tunnel.”
B. Kooiker (Lokale Partij Borsele) zegt de nieuwe aanrijnorm niet te steunen, maar ’buitenom Borsele en Terneuzen wil niemand anders verantwoordelijkheid nemen’. De woordvoerders van andere Borselse partijen, P. van den Dries ( CDA), C. Weststrate ( SGP- ChristenUnie) en R Boekholt ( VVD), wijzen op dezelfde zere plek. Borsele betaalt al genoeg aan tunnelhulpverlening. Het oprekken van de norm is met name bedoeld om claims te voorkomen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.