Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 28 maart 2007

Waterschap maakt zich toch sterk voor fietspad door de Poel

Hoewel het nog naarstig zoekt naar geld, schuift het waterschap Zeeuwse Eilanden de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Sinoutskerkseweg in de Poel tussen Goes en Heinkenszand niet op de lange baan.

Waterschap wil toch fietspad door de PoelHet twee tot drie miljoen euro vergende fietspad moet er komen, vinden de Fietsersbond en de gemeenten Goes en Borsele. Dagelijks rijden er honderden scholieren, maar ook Borselenaren die in Goes werken. Ook zit er veel landbouwverkeer op de niet al te brede Sinoutskerkseweg.

Zowel de bond als de gemeenten vrezen dat het waterschap het fietspad op de lange baan schuift. Bijvoorbeeld om eerst eens af te wachten wat het effect is van een nieuwe A58-aansluiting bij Heinkenszand. De afslag staat pas gepland in 2012. Overigens wil Van de Hoef het fietspad voor die tijd wel hebben aangelegd.

Zolang moet niet worden gewacht, stelt de Borselse PvdA-fractie. Ze is het getreuzel van het waterschap beu, schrijft ze in een brief aan het Borselse college van burgemeester en wethouders.

Om het vrijliggend fietspad snel aan te leggen, vindt de PvdA dat Borsele meer moet bijdragen dan de tienduizend euro die het college heeft beloofd. "Dat gaan we niet doen", zegt wethouder M. Vermue-Vermue. "Het is een weg van het waterschap. De gemeente heeft al genoeg financiële gaten te dichten."

Volgens de wethouder is het wegenbudget van het waterschap gewoon structureel te klein voor zo'n groot gebied als Midden- en Noord-Zeeland. Per jaar bedraagt dat zo'n één miljoen euro. "Het waterschap moet de discussie aangaan over een flinke verhoging van het wegenbudget."

Waterschapsbestuurder Van de Hoef vindt die redenering te gemakkelijk. Hij wijst op de geringe gemeentelijke bijdragen van tienduizend euro (van Goes en Borsele) voor het fietspad. De provincie doet dat beter: twee ton.

Zie ook artikel van 21 maart 2007: Fietspad door Poel ver weg

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.