Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 20 maart 2007

Provincie akkoord met Oude Vreeland II

Begin volgend jaar wordt in Kwadendamme begonnen met de bouw van een nieuwe woonwijk: Oude Vreeland II. Het bestemmingsplan is recent door de provincie goedgekeurd. De gemeente Borsele heeft dat gisteren bekend gemaakt.

Oude Vreeland IIHet plan omvat de bouw van ruim veertig woningen. Het nieuwe wijkje komt aan de oostkant van Kwadendamme en sluit aan op Oude Vreeland I.

De gemeente Borsele werkt al sinds 2004 aan de plannen. De ontwikkeling daarvan kostte enige moeite. Zo moest de gemeente van het provinciebestuur aantonen dat het uitbreidingsplan past binnen het Nationaal Landschap. Ook werd het gemeentebestuur geconfronteerd met bodemverontreiniging; op de plek waar Oude Vreeland II wordt gebouwd, bleek DDT in de grond te zitten. Het schoonmaken kostte zo'n 100.000 euro. De provincie maakte de sanering mogelijk door ongeveer vijftig procent van de kosten voor haar rekening te nemen.

Op het gemeentehuis van Borsele wordt ervan uitgegaan, dat het wijkje over een jaar of vijftien is volgebouwd. In de dorpskern van Kwadendamme is ook nog ruimte voor de bouw van een stuk of tien woningen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.