Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 24 januari 2007

Plan dorpshuis valt slecht in Oudelande

Het is prima dat er in Oudelande een brede school komt en het ernaast gelegen dorpshuis wordt aangepast, maar, stellen dorpsbewoners G. de Wilde en J. Jansens, ’verenigingen dreigen er juist op achteruit te gaan’.

D'n Ostpit in OudelandeDe Wilde is secretaris van de dorpsraad Oudelande. Jansens is bestuurslid van stichting dorpshuis d’n Ostpit. Zij juichen het allebei toe dat openbare basisschool De Schakel in Oudelande een brede school wordt. Van peuter tot en met groep acht kunnen kinderen er straks terecht.
De peuterspeelzaal moet nu nog een ruimte in het dorpshuis delen met andere clubs. De zaal moet elke keer als de peuters komen, worden ingericht. Na afloop moet alles worden opgeborgen. Met de buitenschoolse opvang krijgt de peuterspeelzaal in de nieuwe opzet een eigen ruimte direct naast én verbonden met de basisschool. Waar de peuterspeelzaal momenteel zit, mag de bejaardenbiljartclub twee biljarttafels wegzetten. Kan de club eindelijk meedoen aan de Borselse competitie. "Maar", geven De Wilde en Jansens aan, "de organisaties die nu met de peuterspeelzaal deze ruimte delen, gaan erop achteruit."

Ze hebben het over de kinderknutselclub, de technica 10-meidengroep en jeugdsoos.
Voor de drie clubs is in het ontwerp voor het aangepaste dorpshuis en de brede school een heel beperkte zaal gereserveerd, aldus Jansens en De Wilde. Deze zaal is gepland op de verdieping van het stuk nieuwbouw voor de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang, tussen dorpshuis en basisschool. De Wilde en Jansens: "Laten ze op de nieuwbouw over de volle breedte een zolder maken. Dat kost meer, maar ons dorpshuis, één van de drukste in de gemeente Borsele, wordt dan pas echt multifunctioneel." Wethouder J. Zandee (SGP-ChristenUnie, dorpshuizen) vindt het te vroeg te reageren. Het plan is nog in voorbereiding. Zo is er 10 februari een workshop met alle betrokkenen. De Wilde en Jansens vinden niet dat ze voor de muziek uitlopen. "We houden de vinger goed aan de pols."

Zie ook artikel: Optimisme over brede school

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.