Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 20 oktober 2006

Jan Zandee nieuwe wethouder SGP/ChristenUnie

Jan Zandee wordt de nieuwe wethouder voor de SGP/ChristenUnie in de gemeente van Borsele. Hij vervangt Frans Tollenaar die woensdag opstapte, nadat hij was betrapt op rijden onder invloed.

Jan Zandee, de nieuwe SGP/Christenunie wethouderOp 2 november begint hij als wethouder. Zandee is fractievoorzitter en raadslid voor de SGP/Christenunie in Borsele. Wie hem gaat vervangen in de gemeenteraad is nog niet bekend. Dit wordt nog binnen de fractie besproken. Formeel zal de wijziging in het college nog door de gemeenteraad moeten worden bekrachtigd in de vergadering van 2 november aanstaande.

Met de wisseling is het college van burgemeester en wethouders in Borsele weer compleet.

Hij is geboren op 2 februari 1950 te Krabbendijke, gehuwd met Adrie Hendrikse en sinds 1977 woonachtig in 's-Gravenpolder. Zij hebben zeven kinderen. Kerkelijk behoort Jan Zandee met zijn gezin tot de Gereformeerde Gemeente van 's-Gravenpolder.
Sinds 1994 is Jan Zandee lid van de gemeenteraad van Borsele in de gecombineerde fractie SGP/Christenunie. Vanaf 1998 is hij fractievoorzitter en vanaf 2002 ook waarnemend raadsvoorzitter.
Jan Zandee blijft tot zijn aanstelling werkzaam als projectleider ‘Waterstad’ (afdeling Stadsontwikkeling) bij de gemeente Goes.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.