Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 19 oktober 2006

Mandos onder grote belangstelling begraven

De R.K. BlasiuskerkIn Heinkenszand is Jan Bart Mandos begraven. Ruim 400 mensen woonden de eucharistieviering bij in de Heilige Blasiuskerk. In De Stenge waren nog eens 300 belangstellenden bij elkaar. Die konden de uitvaart volgen op grote videoschermen.

Sprekers waren onder meer de zus van Jan Bart Mandos. Landelijk CDA-voorzitter Marja van Bijsterveld blikte terug op haar ervaringen met de vice-voorzitter van haar partij. Jan Bart Mandos is vrijdag 13 oktober 2006 op 57-jarige leeftijd overleden.

Pastor Tom Brooymans ging voor in de viering. Via de videoschermen en het gedrukte liturgieboekje konden alle belangstellenden in de Stenge de viering meebeleven. Ook werd daar de communie uitgereikt en een collecte gehouden. De kerk was enkel toegankelijk zijn voor genodigden en familie.

Na afloop van de dienst was er gelegenheid tot condoleren in de Stenge, waarvan door vele mensen gebruik is gemaakt.

Rondom de viering waren er diverse verkeersmaatregelen getroffen, zoals éénrichtingsverkeer op sommige stukken en een aangepast parkeerbeleid.

Zie ook nieuwsartikel: In Memoriam: oud-burgemeester ir. J.L.M. (Jan Bart) Mandos.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.