Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 7 september 2006

Borsele scoort met sportproject

Meer kinderen aan het sporten krijgen en pestgedrag tegengaan. De gemeente Borsele krijgt in vier jaar 200.000 euro van de rijksoverheid om die twee vliegen in één klap te slaan.

Meer kinderen aan het sporten krijgenBorsele is trots de subsidie voor het project De Gezonde Brede School binnengesleept te hebben. De gemeente eindigde bij een selectie uit vierhonderd inzendingen zelfs op de achtste plek. Er zit ook een 'maar' aan die hoge score, want het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft niet voor niets geld 'weg'.

Onderzoek door de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) Zeeland heeft uitgewezen dat onder Borselse kinderen op scholen meer overgewicht voorkomt dan in de andere Zeeuwse gemeenten. De jeugd voldoet ook niet aan de Nederlandse norm gezond bewegen en op Borselse basisscholen wordt meer dan gemiddeld gepest. Het door Den Haag geaccepteerde project van Borsele moet er in één klap zorgen dat die achterstanden worden weggewerkt, klinkt het hoopvol.
Lees verder »

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.