Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 26 april 2005

Super in Lewedorp blijft open

De inwoners van Lewedorp kunnen opgelucht ademhalen: supermarkt Attent blijft open. A. Hoek, eigenaar van café-pension De Goede Verwachting, gaat de zaak overnemen. De vier personeelsleden komen op straat te staan.

Attent supermarkt VerbeekDe supermarkt blijft onder dezelfde vlag varen. Hoek wil nog niet veel kwijt over zijn plannen met de supermarkt, omdat de overdracht deze week nog moet worden afgehandeld De hele volgende week is de winkel dicht, zodat Hoek wat aanpassingen kan doen.

Het bericht dat de enige supermarkt in het dorp mogelijk dicht zou gaan, zorgde begin dit jaar voor veel beroering in Lewedorp.

Prijzenoorlog
Sinds de prijzenoorlog tussen de supermarkten is losgebarsten kan de huidige eigenaar, K. Verbeek, het hoofd niet meer boven water houden.

Hij zoekt al een paar maanden naar een overnamekandidaat.Verbeek kocht de Attent vijf jaar geleden, om twee personeelsleden van zijn andere supermarkt in Kwadendamme een werkplek te bieden. Tot zijn spijt komt het personeel van de supermarkt nu alsnog op straat te staan. De inwoners van Lewedorp zijn blij met het behoud van de supermarkt. A. Bouwman, die zijn mededorpsbewoners in de media opriep om boodschappen te doen in eigen dorp, vindt het 'gewoon geweldig': "Ik hoop dat de mensen de winkel nu voor meer inkopen gaan gebruiken. En niet alleen om vijf voor zes nog even een pakje boter gaan halen, omdat je dat vergeten bent."

Meer klanten
Ook vice-voorzitter van de dorpsraad A. Traas hoopt dat de supermarkt meer klanten uit het dorp gaat trekken. "Maar je kunt het mensen niet gaan verplichten. Misschien, omdat het nu bijna afgelopen was geweest, dat mensen zich gaan realiseren dat het belangrijk is om de supermarkt te houden. Vooral voor oudere mensen is het fijn om dichtbij boodschappen te kunnen doen."

De dorpsraad heeft bij de gemeente en woningcorporatie R&B Wonen een idee aangekaart om een grotere supermarkt in Lewedorp neer te zetten. Traas: "Er zijn plannen voor nieuwe woningen aan de overkant van de Poststraat, dus er komen een hoop nieuwe inwoners bij. Je kunt dan best je voorzieningen uitbreiden, door een er grotere winkel bij te bouwen."

De nieuwe eigenaar opent zijn zaak op 9 mei.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.