Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 24 mei 2004

Gemeente houdt 2 miljoen Euro over.

Als één van de weinige gemeenten in Zeeland heeft Borsele geen tekort, maar een overschot van 2 miljoen Euro over het afgelopen jaar.

2 Miljoen Euro positiefDe gemeente Borsele houdt geld over. Vorig jaar is twee miljoen euro niet uitgegeven, terwijl het wel was begroot. Meer dan een kwart van dat bedrag krijgt dit jaar alsnog de oorspronkelijke bestemming, maar ruim 1,3 miljoen kan aan iets anders worden uitgegeven. Enkele tegenvallers kunnen nu makkelijker worden opgevangen. Zo werd uit het Gemeentefonds 67.000 euro minder ontvangen, heeft de brandweer 20.000 euro meer gekost evenals de GGD en gingen leerlingenvervoer en voorlichting met een halve ton over de begroting gingen.

Twee maanden geleden kondigden burgemeester en wethouders aan dat er flink bezuinigd moest worden. Volgens wethouder Marga Vermue van Borsele kunnen sommige bezuinigingsvoorstellen nu worden afgezwakt. Ook wil Vermue het plan om rioolrecht in te voeren intrekken. De herinvoering was voorzien voor 2005, maar gaat nu waarschijnlijk niet door. Dat scheelt ieder huishouden weer enkele tientjes per jaar.

Voor juli zal bekend worden gemaakt hoe de meevaller zal worden besteed. De gemeenteraad mag er dan over beslissen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.