Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 7 april 2004

Gemeenten Goes en Borsele gaan regelmatig overleggen

De dagelijkse gemeentebesturen van Goes en Borsele gaan in het vervolg wat vaker samen rond de tafel zitten.

Discussie over het nieuwe SloelijntracéGisteren kwam het Borselse college op visitie bij burgemeester en wethouders van Goes om een stekelig meningsverschil door te praten. De gemeente Goes is een procedure begonnen om de Sloelijn niet te verleggen naar de route de Borsele het liefste wil. Borsele vatte dat op als zeer oncollegiaal omdat het risico groot wordt dat de treinen door Heinkenszand blijven rijden.

"Dat is niet zo", stelt de Goese wethouder M.'t Hart. "In een constructief gesprek hebben we dat wel duidelijk kunnen maken. Goes wil op geen enkele manier de belangen van Heinkenszand frustreren. We zijn alleen bezorgd om onze eigen inwoners." De beide colleges hebben nu afgesproken elkaar te zullen steunen in het zoeken naar oplossing voor de spoorlijnproblemen. Goes zal Borsele steunen in het streven naar een tracé ver buiten Heinkenszand om en Borsele steunt Goes als het gaat om geluid- en trillingbeperkende maatregelen. Om in de toekomst dergelijk meningverschillen te voorkomen gaan beide partijen wat vaker bij elkaar op bezoek voor overleg.

Zie eerder bericht.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.